Laboratoarele direcțiilor de sănătate funcționează de Paște. Ce se întâmplă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Laboratoarele direcțiilor de sănătate funcționează de Paște. Ce se întâmplă!

Sănătate 29 Aprilie 2016 / 15:14 603 accesări

În urma scandalului privind dezinfectanții diluați utilizați în spitale, achiziționați de la compania Hexi Pharma, Ministerul Sănătății (MS) continuă ancheta care să elucideze ce s-a întâmplat de fapt. Până acum, direcțiile de sănătate publică au recoltat 2.633 de probe din 208 spitale publice și private cu paturi, din 41 de județe (inclusiv Constanța), care folosesc respectivul dezinfectant. „Pentru municipiul Bucureşti, din cele 43 de unităţi sanitare publice, au raportat un număr de 21 de spitale prelevarea a 202 teste de sanitaţie. În ceea ce priveşte cele 5 unităţi spitaliceşti de mari dimensiuni private cu paturi din Bucureşti, două au declarat că nu utilizează dezinfectantul în cauză, de la restul aşteptându-se încă raportarea”, se arată într-un comunicat al MS.

PROGRAM ȘI DE PAȘTE

Ministerul a precizat că laboratoarele tuturor Direcţiilor de Sănătate Publică vor funcţiona în perioada Sărbătorilor de Paşte pentru efectuarea testelor de laborator, care vor fi raportate la MS, în cadrul unei videoconferinţe care va avea loc miercuri, 4 mai. Ministrul Sănătății, dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, a spus că din mai vor începe controalele mixte pe care le anunțase, cu privire la testarea produselor Hexi Pharma. „Totodată, acesta a dispus Direcţiilor ca până la 11 mai să efectueze o analiză internă pe marginea discrepanţelor dintre rezultatele controalelor inter şi intra-judeţene”, potrivit documentului citat.

A ÎNCHIS PRODUCȚIA/DISTRIBUȚIA

Reamintim că Hexi Pharma a anunțat că va colabora cu autoritățile, precizând că a închis producția și distribuția. ”(...) Suntem dispuși să suportăm noi aceste costuri. Hexi Pharma a demarat o anchetă internă pentru a stabili care sunt factorii responsabili pentru apariția acestei situații”, se arată într-un comunicat al companiei. Dan Condrea, deținător Hexi, a precizat că Hexi Pharma nu a avut niciun moment intenția de a acționa împotriva pacienților din spitale, toate produsele fiind conforme cu reglementările europene. Și, în plus, Hexi Pharma nu a avut niciodată, în 20 de ani, plângeri din partea vreunui spital.

Citește și:

Controale mixte în scandalul dezinfectanților! Se vor ridica probe!

Bolnavi în pericol: o treime din spitale nu fac sterilizarea „ca la carte“!

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1657 secunde