Laborator de patiserie, cu lacătul pe ușă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Laborator de patiserie, cu lacătul pe ușă!
Sănătate 15 Mai 2017 / 17:25 2761 accesări 1 comentariu

Veterinarii constănțeni au fost nevoiți să închidă temporar un laborator de patiserie din Constanța, pentru funcționarea în condiții necorespunzătoare, informează Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, într-un comunicat. De asemenea, pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.600 de lei, şi 2 avertismente. ”Au fost confiscate şi retrase de la vânzare următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne - 5.528 kg, lapte şi produse lactate - 2.132 kg, peşte şi produse din peşte - 772 kg, ouă - 312 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 111.466 lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare”, conform directorului DSVSA, dr. Diana Cristescu. Potrivit regulamentului intern, DSVSA Constanța nu a dat publicității numele niciunui agent economic prins cu nereguli. Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii DSVSA în perioada 8 - 12 mai s-au materializat prin verificări la 149 de obiective (centre prelucrare lapte, depozite alimentare, carmangerii, măcelării, pescării, restaurante, unităţi tip catering, laboratoare cofetărie/patiserie, circumscripţii sanitare veterinare de asistenţă etc). În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la neînregistrarea animalelor în Registrul agricol al primăriilor de către persoanele desemnate, în termenele legale stabilite; nerespectarea normelor şi măsurilor sanitare veterinare privind scoaterea din gospodării a animalelor bolnave de boli transmisibile la animale şi de la animale la om şi păşunarea acestora în acelaşi loc cu animale sănătoase; nedeclararea de către deţinătorii de animale a obţinerii prin cumpărarea animalelor fără documente sanitare veterinare; manipularea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Acțiunile de inspecție și control ale veterinarilor continuă.

1 comentariu

Vasile 06:39:56 / 16 Mai 2017
Articol

Invata sa scrii un articol ziaristule. Din ce ai scris tu se intelege, in prima parte, ca produsele alea au fost confiscate de la patiseria aia !!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2699 secunde