Lacul Tăbăcăriei va fi dat în administrare Primăriei municipiului Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Lacul Tăbăcăriei va fi dat în administrare Primăriei municipiului Constanţa

Eveniment, Administrație 02 Aprilie 2021 / 09:00 724 accesări

Primarul municipiului Constanţa a anunţat că lacul Tăbăcăriei ar putea intra în administrarea municipalităţii.
Anunţul făcut de Vergil Chiţac vine după o întâlnire cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

"Astăzi am avut onoarea să primesc vizita domnului ministru Adrian Oros cu care am discutat despre situația Lacului Tăbăcăriei. Hotărârea pe care am inițiat-o și a primit votul consilierilor, a ajuns prin intermediul Secretariatului General al Guvernului la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în subordinea căruia funcționează Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură.

Am căzut de comun acord cu domnul ministru că lacul este mai important pentru constănțeni decât pentru agenția de resort, drept urmare m-a asigurat de tot sprijinul dumnealui pentru soluționarea preluării lacului în administrarea municipalității.

Lacul Tăbăcăriei a fost lăsat de izbeliște atâta amar de vreme. Am fost personal la acțiuni de igienizare a lacului înainte de a fi ales primar și am văzut starea de degradare în care se află. Acum am posibilitatea să fac ceva în această privință. Am hotărât să îl preluam pentru a repara malurile și pentru a găsi soluții de igienizare a cuvetei lacului și de a o păstra curată, laolaltă cu parcul ce o înconjoară. Constănțenii au nevoie de un loc pentru a se relaxa și de a se bucura de priveliștea unui lac curat. Aș mai adăuga că pe acest lac se antrenează sportivii de la canotaj și caiac-canoe care au adus atâtea medalii Constanței și României. Pentru ei și pentru toți constănțenii am inițiat acest demers, a declarat Primarul municipiului Constanţa,Vergil Chiţac.

Laculare o valoare mai mare pentru Primărie, a precizat Adrian Oros

“Este foarte greu să dai ceva ce nu-i al tău. Noi tocmai suntem pe cale să îl câştigăm. Când decizia finală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ne va da nouă, Ministerului, în momentul următor vom promova o hotărâre de Guvern sau o lege prin care să treacă la Primărie, pentru că tot a statului român rămâne, doar că trece în administrarea Primăriei”, a declarat ministrul Agriculturii Adrian Oros.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.4134 secunde