Lacul Techirghiol s-a colorat în roz

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Lacul Techirghiol s-a colorat în roz

Eveniment 26 Iunie 2022 / 21:30 573 accesări

Lacul Techirghiol s-a colorat în roz. În apă, plutesc alge dintr-o specie care se dezvoltă doar în această perioadă a anului. Ele sunt acoperite de bacterii care le transformă culoarea verde în nuanţe de roz și violet. Algele sunt urât mirositoare, însă au efect benefic în refacerea stratului de nămol.

Pentru localnici şi specialişti nu este un fenomen neobişnuit deoarece acest lucru s-a mai întâmplat, inclusiv anul trecut.

Este o concentratie mare de săruri și substanțe organice în cantitate mare care generează această algă roșiatică. O algă care fixează în corpul ei carotenoizi și care colorează crustaceele și, dacă vin flamingo, aici își vor colora penele, a declaratAdrian Bîlbă - doctor în ştiinţe medicale veterinare.

Temperaturile ridicate accentuează mirosul algelor care este dat de hidrogenul sulfurat. Cu cât mirosul este mai pregnant și cantitatea de alge mai mare, cu atât lacul va produce mai mult nămol.

Specialiștii au luat totuși probe din apă, pentru a se asigura că nu există niciun pericol pentru turiști. Turiștii veniți la tratament la Techirghiol pot intra în apa lacului.

Analizele au arătat că nu este vorba despre poluare, ci despre un fenomen natural care duce la înnoirea constantă a nămolului cu proprietăți terapeutice.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1686 secunde