Lansare de audiobook. „Dobrogea de poveste”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Lansare de audiobook. „Dobrogea de poveste”
Cultură 12 Noiembrie 2019 / 13:51 1092 accesări 0 comentarii
„Poveștile Mării Negre”, semnate de Cristian Cealera, prind viață prin glasul actorilor Mirela Pană și Dan Cojocaru

„Poveștile Mării Negre”, semnate de Cristian Cealera, prind viață prin glasul actorilor Mirela Pană și Dan Cojocaru

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” invită publicul larg joi, 14 noiembrie 2019, începând cu orele 16:00, la lansarea audiobook-ului „Dobrogea de poveste”, un proiect cultural artistic care prezintă 18 scrieri (legende, mituri, povestiri) selectate din volumele „Poveștile Mării Negre” semnate de Cristian Cealera, înregistrate în lectura actorilor Mirela Pană și Dan Cojocaru. Proiectul a luat formă după o idee a Mirelei Pană.

„Le mulțumesc celor de la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” pentru că au vrut să ducem mai departe poveștile Dobrogei, miturile și legendele așa cum am considerat noi că este frumos. Ideea audiobook-ului mi-a venit în ianuarie 2019. La fiecare început de an, eu îmi propun câteva lucruri pe care vreau să le realizez în anul respectiv. Atunci mi-a venit ideea de a face un audiobook, de a transmite oamenilor, prin vocea mea, gânduri și simțiri care nu îmi aparțin în mod expres. Îmi place foarte mult ideea de audiobook, pentru că știu că, în momentul de față, lumea nu mai are timp să citească și atunci există această modalitate de a transmite un mesaj literar printr-un CD. Am venit la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” să propun acest proiect, deoarece, cu ceva timp în urmă, citisem cele trei volume ale lui Cristian Cealera despre Dobrogea și mi s-au părut niște povestiri, mituri și legende foarte interesante atât pentru mine. cât și pentru cei care locuiesc în spațiul ăsta. Plec de la de la ideea că omul nu trebuie să își uite rădăcinile, că întotdeauna trebuie să privești spre cer ca să poți să simți legătura cu pământul, eu având o puternică legătură cu Dobrogea, fiindcă sunt dobrogeancă”, a declarat Mirela Pană. Acest audiobook dezvăluie o Dobroge de poveste, un ținut cu civilizații autentice, așezat între Dunăre și mare și rămas spațiu de referință în studiul multiculturalității.

Evenimentul va fi găzduit de Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și va fi prezentat de Mirela Pană, Dan Cojocaru, Cristian Cealera și Adrian Stavian.Intrarea este liberă.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1126 secunde