Lansare de carte. Autorul, regretatul istoric constănțean Virgil Coman

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța Lansare de carte. Autorul, regretatul istoric constănțean Virgil Coman
Cultură 06 Decembrie 2019 / 14:46 1628 accesări 0 comentarii

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Consiliul Județean Constanța și Arhivele Naționale ale României, în parteneriat cu Societatea de Științe Istorice din România și Asociația Culturală Harlequin, invită publicul larg la lansarea volumului

Din istoria românilor sud-dunăreni în prima jumătate a secolului al XX-lea - MEGLENOROMÂNII, o lucrare specială a regretatului istoric constănțean prof. dr. Virgil Coman. Evenimentul se va desfășura miercuri, 11 decembrie 2019, ora 12.00, în Aula „Adrian Rădulescu”.

Volumul va fi prezentat de prof. dr. Robert Stănciugel - istoric, coordonator editorial - și de invitații săi. Moderatorul evenimentului va fi dr. Lavinia Dumitrașcu. Cuvântul de deschidere va aparține dr. Sorin Marcel Colesniuc - director al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

„Tot ce putem spune despre acești frați ai noștri, este că întru nimic nu ne deosibesc de restul Românilor, sunt niște harnici muncitori, îndrăsneți negustori, foarte deștepți, lucru pe care l-am putut constata și la Bitolia, cât am fost director și profesor de liceu, anii 1895-1897, unde elevii din Meglenia se disting prin a fi printre primii în clasă, atât la învățătură cât și la purtare; plăcuți la chip, cu o înfățișare de trup bărbătească, așezați și flegmatici, buni și ospitalieri ca toți Românii." (Pericle Papahagi, Românii din Meglenia (Texte și Glosar), București, 1900).

Calendarul lansării volumului Din istoria românilor sud-dunăreni în prima jumătate a secolului al XX-lea - MEGLENOROMÂNII continuă cu alte patru evenimente:

Constanța, Liceul Tehnologic „I.N.Roman” - 12 decembrie 2019, ora 12.00

Medgidia, Biblioteca Municipală I.N. Roman - 12 decembrie 2019, ora 15.30

Tulcea, Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea - 13 decembrie 2019, ora 17.00

Cerna (jud. Tulcea), Biblioteca Comunală „Dumitru Cerna”-14 decembrie 2019, ora 16.00.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1143 secunde