Lansare de carte la Biblioteca Județeană Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Lansare de carte la Biblioteca Județeană Constanța

Cultură 04 August 2021 / 09:38 691 accesări

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman" Constanța,cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A,organizeazăVineri, 6 august 2021, ora 17.00, în Aula Bibliotecii,o lansare de carteinmemoriam:

Octavian Dumitru Unc,Drumuri de ieri, poezie, (Ex Ponto, 2021).

Remarcabil chirurg în slujba comunității, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, dispărut dintre noi anul trecut, în mod neașteptat,Octavian Dumitru Uncși-a descoperit târziu vocea lirică, suficient însă pentru câteva volume de poezie care au reținut atenția și care exprimă un profund atașament față de spațiul dobrogean. Volumul de față este alcătuit din poeme de dragoste inedite, pe care autorul nu a apucat să le publice, postfațând o operă care nu se măsoară în ani, ci în momentele privilegiate pe care le constituite fiecare poezie în parte.

Cartea va fi prezentată deCorina Apostoleanuși poetulSorin Roșca.

Prezentarea va fi urmată de un recital din poezia lui Octavian Dumitru Unc, realizat de cătreGeo Dobre, și de un moment muzical de înaltă ținută, oferit deȘtefan Petrescu(vioară),Niculai Vararu-Maradin(pian) șiAlexandru Chiriac(bariton).

Evenimentul face parte dintr-o serie de lansări de carte care vor avea loc pe tot parcursul anului, în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman" Constanța, promovând atât autorii Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, cât și autori prestigioși din țară.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1408 secunde