Lansare de carte la librăria Dorian Gray. Un jurnalist „recidivează“!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Lansare de carte la librăria Dorian Gray. Un jurnalist „recidivează“!
Cultură 07 Martie 2018 / 08:38 478 accesări 0 comentarii

Joi, 8 martie, ora 17, la Librăria Dorian Gray (bvd. Ferdinand 24), istoricul, jurnalistul şi realizatorul de televiziune Stelian Tănase se va întâlni cu cititorii pentru a-şi lansa cea mai recentă carte, Nocturnă cu vampir. Despre acest nou roman al autorului va vorbi realizatorul de televiziune Bogdan Papacostea, alături de profesorul Tuşa Enache, care va prezenta volumul Dinastia ce îl are drept co-autor pe Stelian Tănase.

Romanul Nocturnă cu vampir Opus 1 oferă o versiune actuală a mitului lui Dracula, inspirat de voievodul Vlad Țepeș. Acțiunea este plasată în capitala Valahiei, București, iar un loc central al evenimentelor este Curtea Veche, ruinele palatului lui Vlad Țepeș, care se păstrează și astăzi. Acțiunea se petrece în zilele noastre, într-un București decăzut și deprimant, o îngrămădire haotică, neverosimilă și urâtă, o lume crepusculară populată de oameni ai străzii, vagabonzi, cerșetori, de pegră, care adesea locuiește în subterane, de unde iese pentru a teroriza locuitorii. Maidanele întinse pe kilometri întregi, șantierele părăsite, cartierele proletare mizere formează un peisaj dezolant, cu o atmosferă extrem de încărcată, în care legea și ordinea au dispărut și unde se petrec frecvent fărădelegi. În acest oraș au loc mai multe crime bizare care inspăimântă lumea. Victimele sunt din rândul îmbogățiților, al celor ce par de neatins, toți având legături cu fosta Securitate. Opinia publică privește cu satisfacție crimele, ca pe o operație de asanare morală și socială. Însă motivele criminalului în serie sunt cu totul altele. Secretul este dezvăluit numai în final și este cu totul neașteptat.

Volumul Dinastia prezintă câteva aspecte ale dinastiei regale din țara noastră, prin cei trei regi care au făurit România modernă: Carol I, Ferdinand și Mihai I, precum și contribuția Reginei Maria sau derapajele politice ale lui Carol al II-lea.

Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2108 secunde