Laura Codruța Kovesi va avea dosar penal?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un parlamentar PSD, în război cu DNA

Laura Codruța Kovesi va avea dosar penal?!

Politică 20 Iulie 2017 / 15:41 904 accesări
Sursa foto: mpinteractiv.ro

Sursa foto: mpinteractiv.ro

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu continuă războiul cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, în Parlament. Deputatul a anunțat că va depune o plângere penală la Ministerul Justiției împotriva Laurei Codruța Kovesi. Întrebat dacă șefa DNA va fi din nou invitată la audieri în cadrul Comisiei de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009, în contextul publicării deciziei CCR, Pleșoianu a afirmat că această decizie se va lua doar dacă întreaga Comisie va considera că este necesar. Deputatul a precizat însă că plângerea pe care o va înainta la Ministerul de Justiție va fi făcută în nume personal. „Vă anunț în premieră. Separat de activitatea Comsiei îl voi sesiza pe ministrul Justiției. Țineți minte ce spunea Kovesi despre întâlnirea de la Paris dintre Alina Bica și Elena Udrea: ”în timpul liber nu mă văd cu politicieni și nu mă întâlnesc cu ei. Consider că e o incompatbilitate cu statutul meu de magistrat”. În Legea nr. 303/2004, la articolul 9 scrie clar că judecătorii și procurorii sunt obligați ca în exercitarea atribuțiilor să se abțină de la exprimarea sau manifestarea, în orice mod, a convingerilor lor politice. Iar în condul deontologic pe care sunt obligați să-l respecte scrie ca judecătorii și procurorii nu pot să acorde niciun fel de spriijin cu caracter politic unui candidat. Avem planul Comisiei unde vom lua o hotărâre împreună, și cel pe persoană fizică, al sesizării ministrului Justiției”, a explicat Liviu Pleșoianu la România TV. În funcție de rezultatul analizei ministrului Justiției, șefa DNA s-ar putea trezi cu dosar penal dacă Tudorel Toader va înainta o plângere penală la Ministerul Public.

KOVESI, INVITATĂ LA TESTUL CU POLIGRAFUL

Amintim că, în urma repetatelor refuzuri ale Laurei Codruța Kovesi de a se prezenta în fața comisiei de anchetă parlamentară privind posibila fraudare a alegerilor prezidențiale din 2009, deputatul PSD Liviu Pleșoianu a protestat, în mai multe rânduri, în fața sediului DNA. Pleșoianu a declarat, la vremea respectivă, că o așteaptă pe Kovesi să iasă din instituție pentru a-i adresa o singură întrebare: „Ați fost la Oprea acasă?”. Acesta a avut și o pancartă, cu mesajul: „Kovesi la poligraf: Ați fost acasă la Oprea”. Nu în ultimul rând, deputatul PSD Liviu Pleșoianu a lansat o întrebare publică și ambasadorului SUA, Hans Klemm: „O protejați pe doamna Kovesi? America, partenerul nostru strategic, o protejează pe Laura Codruța Kovesi”. Mai mult decât atât, parlamentarul i-a cerut șefei DNA să accepte testul cu poligraful.

POVESTEA SCANDALULUI PRIVIND FRAUDAREA ALEGERILOR

Șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, fostul general SRI Florian Coldea şi fostul director SRI George Maior sunt bănuiți că ar fi pus umărul la victoria lui Băsescu în 2009. Totul a plecat de la jurnalistul Dan Andronic, care a povestit, în „Evenimentul Zilei“, despre o întâlnire care a avut loc chiar în noaptea celui de-al doilea tur al alegerilor, acasă la Gabriel Oprea. La şedinţa secretă au participat, printre alții, Kovesi, Coldea şi Maior. Cu toţii se preocupau ca Băsescu să obţină un nou mandat, susţine Andronic. El îşi aminteşte că a fost printre primii care au aflat scorul obţinut de Băsescu.12
Pagina a fost generata in 0.1597 secunde