Lazăr Comănescu: Eforturile României pentru aderarea la Schengen sunt tot mai bine înţelese

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Lazăr Comănescu: Eforturile României pentru aderarea la Schengen sunt tot mai bine înţelese

07 Octombrie 2016 / 15:26 488 accesări

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a declarat vineri că eforturile făcute de România pentru a-şi consolida frontierele externe sunt argumente înţelese tot mai bine în favoarea aderării țării noastre la spaţiul Schengen.

''Acum se scoate în evidenţă tot mai puternic necesitatea ca acţiunile prioritare ale UE (să fie făcute în sensul-n.r.) consolidării frontirerelor sale externe. Ori prin tot ce a făcut România, până în prezent, în privinţa frontierelor sale externe care sunt şi frontierele externe ale UE se constituie argumente care vreau să vă asigur că sunt înţelese tot mai bine în sensul că o aderare o României la spaţiul Schengen va fi de natură să consolideze capabilităţile UE de a face faţă în planul securităţii provocărilor cu care ne confruntăm”, a spus ministrul de Externe, întrebat dacă în actualul context de consolidare a frontierelor externe România poate spera la rediscutarea aderării la spaţiul Schengem, la finalul unei întâlnirii cu Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini.

Lazăr Comănescu a afirmat că, în viitorul apropiat, vor avea loc ''revoluţii'' care vor confirma importanţa României în consolidarea securităţii frontierilor externe.

''De aceea, eu sunt, prudent, optimist că în viitorul apropiat vom fi martorii unor revoluţii care să confirme că există această conştientizare a importanţei pe care România ar avea în interiorul spaţiului Schengen pentru protecţia şi consolidarea securităţii frontierilor externe'', a subliniat el.12
Pagina a fost generata in 0.165 secunde