Le Pen neagă responsabilitatea Franței în ce priveşte Holocaustul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Le Pen neagă responsabilitatea Franței în ce priveşte Holocaustul

Externe 10 Aprilie 2017 / 16:27 201 accesări
Liderul partidului extremist francez Frontul Naţional şi candidat la preşedinţia Franţei, Marine Le Pen

Liderul partidului extremist francez Frontul Naţional şi candidat la preşedinţia Franţei, Marine Le Pen

Marine Le Pen, liderul partidului extremist francez Frontul Naţional şi candidat la preşedinţia Franţei, a negat responsabilitatea statului francez pentru arestarea evreilor din Paris în anul 1942 și deportarea lor în Germania nazistă, unde cei mai mulți au pierit în lagărele de exterminare. Fostul președinte Jacques Chirac, dar și actualul șef al statului francez, Francois Hollande, și-au cerut scuze pentru rolul jucat de poliția franceză în cadrul operațiunii de arestare a evreilor din Paris, care au fost strânși în incinta velodromului Vel d'Hiv, ulterior fiind deportați în Germania nazistă. Într-o săptămână au fost arestați peste 13.000 de evrei, inclusiv aproximativ 4.000 de copii. "Nu cred că Franța este responsabilă pentru Vel d'Hiv", a declarat Le Pen pentru postul LCI. "Cred că, dacă e să vorbim la modul general de vinovați, atunci cei aflaţi la putere în acel moment sunt responsabili. Nu Franța", a completat Le Pen.

Liderul formațiunii Frontul Național a mai declarat că autoritățile franceze "au învățat copiii noștri că au toate motivele să-și critice (țara) și să vadă (poate) doar cele mai întunecate aspecte ale istoriei noastre". "Așa că eu vreau ca ei să fie din nou mândri că sunt francezi", a adăugat Le Pen.

Emmanuel Macron, principalul contracandidat al lui Le Pen, a declarat că "unii au uitat că Marine Le Pen este fiica lui Jean-Marie Le Pen", făcând referire la fondatorul Frontului Național, care în repetate rânduri a făcut declarații antisemite și rasiste, inclusiv afirmând că Holocaustul este "un detaliu al istoriei", relatează postul France 24 pe pagina electronică.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1508 secunde