Leacuri băbești care chiar funcționează

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Leacuri băbești care chiar funcționează

Lifestyle 15 Noiembrie 2015 / 18:01 749 accesări

O mulțime de leacuri băbești, transmise de la o generație la alta, au căpătat în timp o faimă atât de mare încât au devenit primul remediu la care ne gândim pe moment.

SUPA DE PUI Este și cazul supei de pui, care nu reprezintă doar o masă caldă și hrănitoare, ci ajută și la reducerea activității globulelor albe, responsabile de apariția simptomelor respiratorii ale răcelii, potrivit Antena 3.

ULEIUL DE CUIȘOARE Un alt remediu natural este uleiul de cuișoare, care e o excelentă sursă de eugenol, un analgezic natural cu proprietăți antibacteriene. Acesta este și motivul pentru care se folosește adesea în medicina tradițională ca remediu pentru durerile de dinți. Se administrează de obicei combinat cu un sfert de linguriță de ulei de măsline, și asta deoarece nediluat poate provoca arsuri, dureri sau leziuni tisulare ori ale nervilor. Amestecul se aplică pe zona dureroasă, cu ajutorul unui tampon de vată.

MIEREA Mierea, în schimb, îi poate veni de hac tusei. Ea poate fi o alternativă la siropurile antitusive, efectul său terapeutic fiind demonstrat științific.

BICARBONATUL DE SODIU Totodată, aliatul de încredere al gospodinelor, bicarbonatul de sodiu, este și principalul ingredient din majoritatea medicamentelor antiacide, ca de pildă Dicarbocalmul. El reușește să calmeze hiperaciditatea, deoarece intră în reacție cu acizii gastrici, rezultând într-un pH neutru al stomacului. Se administrează dizolvând o linguriță de bicarbonat de sodiu într-o ceașcă de apă.

ULEIUL DE MĂSLINE Mulți părinți apelează la uleiul de măsline ca remediu pentru durerile de urechi ale micuților. Se crede că uleiul cald calmează timpanul inflamat și alină disconfortul cauzat de blocarea trompelor lui Eustache.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1809 secunde