Lectură publică la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu"

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Lectură publică la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu"

Cultură 02 Martie 2007 / 00:00 2229 accesări

Uniunea Scriitorilor din România (USR) a iniţiat, anul trecut, o serie de programe menite să promoveze literatura şi scriitorii contemporani, din aceste proiecte făcînd parte şi lecturile publice organizate de fiecare filială aferentă USR. În acest scop, ieri, la sediul Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" a fost organizată o nouă întîlnire a scriitorilor dobrogeni cu elevii constănţeni. Membri ai filialei Dobrogea a USR, Emilia Dabu, Sorin Roşca şi Ovidiu Dunăreanu (preşedintele USR Dobrogea) l-au prezentat elevilor pe actorul-poet Vasile Cojocaru.

Audienţa, din rîndul cărora au făcut parte directorul instituţiei de învăţămînt, Camelia Ciurăscu, profesori de limba şi literatura română şi elevi, a avut ocazia să afle că Vasile Cojocaru nu este doar un renumit actor al scenei constănţene, ci şi poet şi scenarist. Născut la 17 ianuarie 1950, actorul-scriitor a absolvit Institutul de Artă Teatrală "I.L.Caragiale", iar în perioada 1990 - 1991, a fost director al Teatrului Dramatic Constanţa. În prezent, Vasile Cojocaru este conf. univ. dr. la Facultatea de Arte, Specializarea Artele Spectacolului de Teatru din cadrul Universităţii "Ovidius" Constanţa. "Vasile Cojocaru îmi este drag, pentru că îl consider în continuare un foarte mare actor pe care îl are Constanţa, dar şi un mare poet, prezentat de cunoscuţi critici literari", a explicat Ovidiu Dunăreanu.

La rîndul său, Emilia Dabu a trecut în revistă lucrările publicate de Vasile Cojocaru, printre acestea numărîndu-se "Expediţii în miniatură", "Imperfectele melancolii", "Vedere din Mirador", acestea fiind şi reeditate. Participanţii la eveniment au recitat şi cele mai reprezentative poezii scrise de Vasile Cojocaru. "Vom continua să organizăm astfel de întîlniri cu scriitori constănţeni, pentru ca elevii noştri să îi poată întîlni personal", a declarat Camelia Ciurăscu.12
Pagina a fost generata in 0.1429 secunde