Legea grațierii va fi reîntoarsă la Comisia Juridică

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Legea grațierii va fi reîntoarsă la Comisia Juridică

08 Mai 2017 / 13:56 385 accesări

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat luni că legea grațierii revine la Comisia Juridică din Senat, din cauza amendamentelor adoptate de parlamentarii juriști.

”Am făcut propunerea pentru a adăugarea pe ordinea de zi a proiectului de lege a grațierii, având în vedere că la Comisia juridică s-a întocmit raportul. Punctul de vedere pe care l-am exprimat, al coaliției PSD-ALDE este că vom cere în plen retrimiterea proiectului la comisie, pentru ca proiectul să fie adoptat în forma avansată de Guvern. E forma pe care o susținem și dorim ca din această perspectivă, lucrurile să fie extrem de clare, mai ales după turbulențele care au avut loc săptămâna trecută”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, după ședința Biroului Permanent al Senatului.

El a mai spus că liderii PSD-ALDE nu susțin varianta votată în Comisia juridică deoarece au fost aprobate amendamente care ”nu sunt oportune”.

”E adevărat, după aceea s-a revenit la nivelul comisiei, de grațiere extinsă pentru faptele de corupție. Vreau să spun foarte clar, fără niciun fel de echivoc, nu susținem acest punct de vedere. S-au făcut și alte modificări pe care nu le considerăm a fi oportune”, a adăugat Tăriceanu.

Președintele ALDE a precizat că este nevoie de discuții cu reprezentanții CSM și ai Ministerului Justiției, deși la lucrările comisiei juridice aceștia au fost prezenți.

”Există puncte de vedere exprimate și de CSM, care trebuie analizate. Din punctul lor de vedere, sunt anumite prevederi care fac legea să fie inaplicabilă și vrem să facem o discuție la care să invităm și CSM și MJ, pentru a pune aceste lucruri în acord”, a apreciat Tăriceanu.

Termenul de aprobare tacită în Senat este 23 mai.12