Legea privind organizarea judiciară merge la promulgare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Legea privind organizarea judiciară merge la promulgare
Politică 20 Decembrie 2017 / 14:10 704 accesări 1 comentariu

Senatul a votat proiectul care modifică Legea 304/2004 privind organizarea judiciară. USR, PMP şi PNL au cerut miercuri, în deschiderea şedinţei de plen a Senatului unde se dezbat şi votează propunereile legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară şi Legii nr. 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea CSM. Senatul a votat miercuri, în calitate de for decizional, proiectul care modifică Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, una dintre prevederi fiind legată de secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie care primeşte competenţe pentru orice infracţiuni săvârşite de magistraţi. Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie primeşte competenţe pentru orice infracţiuni săvârşite de magistraţi.

Senatul a adoptat miercuri cu 80 voturi ”pentru”, 28 de voturi ”împotrivă” şi o abţinere în calitate de cameră decizională, proiectul de modificare a legii 304/2004 privind organizarea judiciară, fără ca în plen să fie făcută vreo modificare în plus faţă de varianta votată în comisia specială.

Singurele modificări semnificative aduse legii privind organizarea judiciară faţă de forma adoptată de Camera Deputaţilor au fost în ceea ce priveşte secţia specială pentru investigarea magistraţilor, care a primit puteri sporite faţă de varianta adoptată de Camera Deputaţilor.Pagina a fost generata in 0.1722 secunde