Legea salarizării, depusă la Senat de ministrul Muncii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Legea salarizării, depusă la Senat de ministrul Muncii

Politică 24 Aprilie 2017 / 17:00 2885 accesări
Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, luni, că merge să înregistreze la Senat legea salarizării unitare, afirmând că proiectul de lege a fost semnat de 205 parlamentari PSD şi ALDE.

„Sunt 205 semnături, de la grupurile parlamentare PSD şi ALDE, Senat şi Camera Deputaţilor. Acum merg să depun legea. Până la 1 iulie legea trebuie să fie în vigoare (…) ne luăm marja că poate fi atacată la CCR sau retrimisă în Parlament de preşedintele Klaus Iohannis. Vrem să o aplicăm la 1 iulie”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la Camera Deputaţilor.

Lia Olguţa Vasilescu a afirmat că legea salarizării unitare a suferit modificări „nesemnificative”.

„Nu s-a modificat esenţa legii. Au fost mici corecţii pe care le-au cerut paralmentarii”, spus Olguţa Vasilescu.

„Cât priveşte coeficientul în plus, un salariu minim pe economie pentru parlamentari şi pentru membrii Guvernului, ministrul Muncii a afirmat că aceste modificări nu sunt recente, ele fiind făcute în cadrul grupului parlamentar, în urmă cu două săptămânii. De atunci până acum pe coeficient nu s-a mai umbalt decât la educaţie, după o discuţie cu sindicatele”, a mai spus ministrul Muncii.

Cât priveşte eliminarea tichetelor de masă care vor fi compensate cu două salarii minime brute, Olguţa Vasilescu a afirmat că angajaţii nu pierd bani aşa cum susţine opoziţia „pentru că ele nu se dădeau pentru toţi salariaţii”, iar sindicatele au agreat această formulă pentru că sunt mult mai siguri că vor primi norma de hrană, având în vedere că este prevăzută de legea salarizării.12
Pagina a fost generata in 0.1995 secunde