Legislația electorală, modificată din nou?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Legislația electorală, modificată din nou?
Administrație 14 Iunie 2017 / 17:35 2151 accesări 1 comentariu

USR face un apel la întreaga clasă politică pentru organizarea unei dezbateri cu o largă participare a societății pentru modificarea unitară a legislației electorale, a anunțat deputatul USR Tudor Benga, citat de agerpres.ro. El și-a exprimat nemulțumirea că Biroul permanent al Camerei Deputaților a respins, miercuri, solicitarea grupului USR pentru reînființarea comisiei parlamentare pentru Codul electoral. „Această comisie crea, de fapt, premisele pentru o dezbatere echilibrată, matură, făcută din timp, la care toată societatea să participe. Asta este tradiția, în care ajustările sistemului electoral românesc s-au făcut din bucățele și nu într-un mod unitar și coerent. Această comisie ar fi creat această oportunitate. (...) Credem că liberalizarea sistemului politic este o chestie absolut esențială pentru democrația românească. (...) E foarte important ca această dezbatere să se facă cu toată lumea la masă. PNL a participat în 2015 la decizia de alegere a primarilor într-un singur tur și acum regretă. PNL a introdus, în martie anul acesta, un proiect de revenire la două tururi, proiect pe care noi îl vom susține. Credem că, în final, și PSD are un interes real pentru reformarea legilor electorale și liberalizarea pieței politice pentru că, inclusiv pentru ei, fragmentarea la care va duce alegerea într-un singur tur denaturează competiția“, a afirmat Benga, într-o conferință de presă. El a precizat că parlamentarii USR lucrează la o serie de proiecte de lege de modificare a legislației electorale, printre priorități numărându-se reducerea pragului electoral și a celui de semnături, un vot prin corespondență funcțional și introducerea votului electronic.

1 comentariu

Dac 14:37:16 / 15 Iunie 2017
Român

De ce mai modificați legea alegerilor electorale, că mulți români s-au hotărât, numai merg la vot, ce votăm : bandiți, incompetenți, hoți, depravați, amantlâcuri ........, ăștia sunt politicienii români, pentru care fapt locuitorii României, marea majoritate a românilor, s-au hotărât să nu mai participe la nici un fel de alegeri : locale, parlamentare și prezidențiale, ce votează românii, oamenii votează : scursurile societății românești, afemeații, oameni fără omenie, oameni fără : milă, credință în Dumnezeu și aproapele, adică oricare român este aproapele fiecărui locuitor al României ?! Dragnea liviu Nicolae a fost adus de båsescu traian, precum " calul troian " pentru a distruge psd-ul din interior, așa cum s-a întâmplat cu pntcd-ul și mai de curând cu pnl-ul, tactica lui băsescu traian ?!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1876 secunde