LG anunță că iese de pe piața smartphone-urilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

LG anunță că iese de pe piața smartphone-urilor

Tehnologie 05 Aprilie 2021 / 09:02 2017 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

LG anunță că iese de pe piața smartphone-urilor, după șase ani în care a înregistrat pierderi pe acest segment, fiind primul mare producător de telefoane inteligente care iese de pe piață.

Decizia vine după ce divizia de smartphone-uri a înregistrat aproape șase ani de pierderi în valoare totală de aproximativ 4,5 miliarde de dolari. Conducerea companiei sud-coreene precizează că decizia de a se retrage de pe această piață, una unde concurența este foarte puternică, îi va permite să aloce resurse mai mari pentru alte zone de viitor, precum componente dedicate mașinilor electrice, case inteligente, robotică și AI.

În prezent, LG are o cotă de piață de doar aproximativ 2%, însă Reuters reamintește că producătorul sud-coreean a lansat pe piață o serie de inovații în domeniul telefoanelor mobile, iar în 2013 a fost al treilea producător de smartphone-uri din lume după Samsung și Apple. LG a livrat anul trecut doar 23 de milioane de telefoane, comparativ cu 256 de milioane ale Samsung

Gama actuală de telefoane LG va continua să fie disponibilă spre vânzare, potrivit companiei. LG va oferi asistență de service și actualizări de software pentru produsele existente pe piață pentru o perioadă de timp care va varia în funcție de regiune. În Coreea de Sud, angajații diviziei vor fi mutați la alte companii și filiale LG Electronics, în timp ce în alte zone strategia privind angajații va fi decisă și gestionată la nivel local.

Surse: Biziday12
Pagina a fost generata in 0.1489 secunde