Liberalii, la sfat cu cetățenii Constanței. Vor să afle părerea despre PUG

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Campanie de imagine sau din dorința sinceră de a fi lângă cetățeni

Liberalii, la sfat cu cetățenii Constanței. Vor să afle părerea despre PUG

Politică 29 Mai 2018 / 18:42 713 accesări

Probabil pentru a câștiga mai mult capital de imagine sau pur și simplu dintr-o dorință cât se poate de sinceră de a fi în slujba cetățenului, liberalii au lansat o campanie, numită „Orașul poartă semnătura ta” prin care cer părerea oamenilor cu privire la cum ar trebui să arate Planul Urbanistic General (PUG) al Constanței, document ce nu a mai fost actualizat de aproape 20 de ani. Ei au anunțat lansarea campaniei printr-o conferință de presă, la care au participat președintele organizației județene a PNL, Bogdan Huțucă, și prim-vicepreședintele PNL Constanța, Vasile Delicoti, totodată primarul comunei Poarta Albă. „Avem un oraș cu foarte multe probleme urbanistice. Participarea cetățenilor la campanie este foarte importantă, care au posibilitatea să vadă ce înseamnă PUG și cât este de important pentru dezvoltarea ulterioară a municipiului. Prin participarea directă a cetățenilor, vom colecta datele care vor constitui baza unor proiecte de hotărâri în cadrul Consiliului Local. Este un prim pas pentru a pregăti Constanța pentru generarea unei viziuni alternative la actuala administrație. Noi considerăm că actuala conducere a administrației publice, inclusiv aparatul administrativ, nu au dorință reală de a consulta cetățenii în ce privește actualizarea PUG. Neactualizarea PUG menține imaginea unei birocrații complexe, dezorganizată, care duce în mod direct la izolarea și subdezvoltarea Constanței”, a spus Septimiu Bourceanu.

FEEDBACK DE LA CETĂȚEAN

La rândul său, Bogdan Huțucă a spus că această campanie este una de feedback de la cetățean „În chestionar avem un prim calup de informații care descriu cumva profilul celor care participă la această campanie, din toate zonele orașului. O altă parte a formularului ne ajută să identificăm problemele din perspectiva cetățeanului și viziunea lui. De asemenea, dăm posibilitatea cetățeanului să se exprime asupra celor mai importante proiecte și să ne enumere care consideră el că sunt cele mai mari probleme ale Primăriei Constanța. Vom avea o evaluare a modului în care nu își desfășoară activitatea administrația publică, pe tot ce înseamnă urbanism în general, zone verzi și ne va da posibilitatea să conturăm un program de campanie, dar și o serie de soluții la care recunosc că vom lucra cu primării care au identificat soluții de succes, cum ar fi de exemplu Primăria Oradea. Toate aceste date se vor finaliza în proiecte de hotărâre și în noi campanii pe anumite proiecte”, a spus președintele Organizației Județene Constanța a PNL, Bogdan Huțucă.

CUM POȚI PARTICIPA LA CAMPANIE

Cetățenii pot participa la această campanie accesând site-ul http://tomisonline.ro și completând chestionarul de pe site. Primele rezultate vor fi făcute publice în iulie, însă campania se desfășoară pe o perioadă de șase luni. Teoretic, în baza rezultatelor, consilierii locali PNL vor elabora proiecte de hotărâre privitoare la dezvoltarea urbanistică a Constanței. Întrebat despre această campanie a liberalilor, primarul Decebal Făgădău a fost foarte virulent. „Măcar cetățenii să scrie proiecte pentru ei, dacă ei nu sunt în stare. În doi ani de mandat în Consiliul Local, liberalii au inițiat 0 proiecte. De fapt, nu mă uimește că ei vorbesc despre dezvoltare, când blochează tot, punând interesele politice înaintea intereselor cetățenilor”, a spus Făgădău.12
Pagina a fost generata in 0.2354 secunde