Liceeni, în vizită la Curtea de Apel Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cu prilejul Zilei Europene a Justiţiei Civile Liceeni, în vizită la Curtea de Apel Constanţa
Justiție, Educație 25 Octombrie 2019 / 16:45 626 accesări 0 comentarii

Vineri, 25 octombrie 2019, cu prilejul sărbătoririi Zilei Europene a Justiţiei Civile, Curtea de Apel Constanţa a organizat manifestări de tipul ,,uşilor deschise” la sediul Palatului de Justiţie Constanţa, din strada Traian. nr. 35 C.

La eveniment au participat elevi însoţiţi de cadre didactice de la liceele constănţene „Traian“, „Ovidius”, „Mihai Eminescu”, „Mircea cel Bătrân”, „George Călinescu” şi „Constantin Brătescu”.

Programul manifestării a inclus o prezentare PowerPoint cu sediul instanţei, organizarea sistemului judiciar, cu informaţii privind activitatea instanţei şi modalităţi de accedere în profesie. Ulterior s-a desfăşurat un tur al sediului instanţei cu vizite la compartimentele auxiliare şi în spaţiul destinat persoanelor în stare de arest sau detenţie. Explicaţiile şi răspunsurile la întrebările tinerilor privind etapele soluţionării unei cauze sau cele privind organizarea instanţelor au fost oferite de doamnele judecător Jurubiţă Alina Gabriela şi Mocanu Cristina Mihaela.

La plecare elevii au primit broşuri de informare realizate de Consiliul Superior al Magistraturii privind Ziua Europeană a Justiţiei - Ziua Uşilor Deschise, admiterea în magistratură, organizarea sistemului judiciar în România, organigrama Consiliului Superior al Magistraturii.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.119 secunde