Liceenii vor să transforme Satu Nou! Despre ce este vorba!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Liceenii vor să transforme Satu Nou! Despre ce este vorba!

Educație 01 Octombrie 2018 / 16:05 528 accesări

O echipă a Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu Medgidia și-a păropus să transforme o comunitate marginalizată a județului - cu 46% populaţie de etnie romă, într-o comunitate prosperă. Vor face acest lucru prin proiectul naţional pentru licee Euroscola 2018, organizat de Biroul de Informare a Parlamentului European în România (BIPE), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Potrivit directorului liceului, Marius Ştefăniţă Furtună, Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene. Programul reunește periodic elevi de liceu din cele 28 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a se cunoaște între ei, de a-și împărtăși viziunile și așteptările.

Anul acesta, elevii au fost invitați să identifice și să aleagă unul dintre proiectele realizate cu finanțare europeană în zona în care se află unitatea lor de învățământ și să realizeze o campanie de promovare a acestuia. Scopul concursului este de a valorifica experiențele elevilor acumulate în cadrul acestui demers și de a contribui astfel la sustenabilitatea proiectului realizat cu fonduri europene, prin conceperea și implementarea unei campanii de informare și conștientizare a beneficiilor aduse comunității locale de către acesta.

Echipa liceului Nicolae Bălcescu, formată din 24 elevi ai din clasele a XI-a A și a XI-a C, coordonați de profesoarele Elena Nechita și Gina Elena Șerban, a ales să promoveze proiectul european FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Voda - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă. Proiectul are ca obiectiv general pe termen lung creşterea calităţii vieţii şi combaterea sărăciei şi excluziunii sociale la nivelul comunităţii marginalizate cu 46% populaţie de etnie romă - Satu Nou, comuna Mircea Vodă, judeţul Constanţa.12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1699 secunde