Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanța primește al cincilea trofeu din partea British Council România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanța primește al cincilea trofeu din partea British Council România

Educație 27 Octombrie 2022 / 09:16 938 accesări

În cadrul unei recepții organizate de către British Council la reședința Ambasadorului Marii Britanii în România, Andrew Noble LVO, Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța a fost premiat cu distincția onorificǎ ,,Premium Member”.

Acest trofeu s-a acordat ca parte a programului Advantage, derulat de British Council,pentru numărul impresionant de candidați care au susținut examenele Cambridge - KET, PET, FCE și CAE în anul școlar 2021-2022, evenimentul reprezentând un motiv de mândrie pentru instituția constănțeană.

La festivitatea de decernare a trofeului, Liceul Teoretic „George Călinescu” a fost reprezentat de către doamna profesor dr. Iuliana Dode, în calitate de coordonator al Centrului de examene Cambridge.

Liceul Teoretic „George Călinescu”a fost primul centru de examinare Cambridge din județul Constanța și s-a menținut ca o primă opțiune pentru candidați, fapt demonstrat de numărul mare de participanți în fiecare an. Interesul crescut pentru susținerea examenelor Cambridge la liceul nostru ne face cinste și ne motivează să asigurăm condiții tot mai bune pentru fiecare sesiune de examene. Astfel că, începând cu această toamnă, am decis să organizăm o a doua sesiune anuală, pentru a oferi elevilor posibilitatea de a alege perioada anului care îi avantajează a transmis prof. dr. Iuliana Dode, directorul adjunct al instituției.

Certificatele Cambridge sunt recunoscute de mii de instituții de învățământ superior și angajatori, oferind șansa unui loc la o universitate sau a unui post la o companie din străinătate. Ministerul Educației din România recunoaște, de asemenea, aceste certificate internaționale, ce pot echivala proba de de verificare a cunoștințelor lingvistice pentru admiterea în clasele cu predare a limbii engleze în regim intensiv sau bilingv, proba de competențe lingvistice într-o limbă străină (engleză) în cadrul examenului național de bacalaureat sau proba de competențe lingvistice într-o limbă străină, obligatorie pentru încrierea la o Școală Doctorală. Având în vedere că recunoașterea examenelor de către Ministerul Educației este, de asemenea, structurată pe nivelurile CECRL, pregătirea pentru examene este pe deplin compatibilă cu programa școlară.

Un certificat Cambridge deschide noi orizonturi către universități de prestigiu din țară și din străinătate, dar și către potențiali angajatori sau către stagii profesionale de excepție. Mai mult, pregătirea pentru examen implică formarea unor competențe de comunicare esențiale pentru dezvoltarea personală și integrarea socială a copiilor și adolescenților. De aceea, îi încurajăm pe elevii noștri să parcurgă aceste etape de pregătire, să obțină un certificat internațional și astfel să își crească stima de sine și șansele de succes personal și profesional. Ne onorează acordarea acestui trofeu, prin care ne sunt recunoscute eforturile și apreciate rezultatele în activitatea cu elevii noștri a afirmat prof. Vasile Mihăilă, directorul Liceului Teoretic „George Călinescu” Constanța.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.154 secunde