Liderii catalani se plâng la CEDO

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Liderii catalani se plâng la CEDO
Externe 10 Noiembrie 2017 / 16:40 292 accesări 0 comentarii
Parlamentarii separatiști catalani se plâng că guvernul spaniol a încălcat drepturile omului

Parlamentarii separatiști catalani se plâng că guvernul spaniol a încălcat drepturile omului

Fostul premier catalan Carles Puigdemont și președinta Parlamentului Cataloniei, Carme Forcadell, au depus o plângere împotriva Madridului la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO). "Curtea confirmă că au fost depuse patru plângeri din partea unor reprezentanți catalani", a declarat un purtător de cuvânt al CEDO, confirmând informații publicate de agenția de știri spaniolă EFE. CEDO a confirmat că una din aceste cereri, primită pe 18 octombrie, a venit din partea președintei Parlamentului catalan, iar unul dintre semnatarii acestei plângeri este Carles Puigdemont. "În acest caz, Carme Forcadell și alți 76 de reclamanți, în acest caz deputați ai Parlamentului Cataloniei, se plâng de interzicerea de către Curtea Constituțională spaniolă a unei reuniuni în plen privind declararea independenței", a afirmat purtătorul de cuvânt al CEDO.

Forul a primit de asemenea o cerere din partea unui cetățean spaniol care, pentru aceleași fapte, se plânge că reprezentanții catalani nu s-au putut reuni, reclamantul numindu-se Domingo Garcia-Mila. Două alte solicitări provin din partea unor cetățeni spanioli care se plâng că în Catalonia constituirea unui comitet electoral, conceput și pregătit în vederea referendumului catalan, a fost suspendată de Consiliul constituțional spaniol și că membrii acestui comitet au fost condamnați la amenzi de 6.000 de euro a explicat Curtea.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2952 secunde