„Lipsa de experiență politică a lui Donald Trump poate fi un lucru bun“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tot răul e spre bine „Lipsa de experiență politică a lui Donald Trump poate fi un lucru bun“
Externe 14 Decembrie 2016 / 14:34 305 accesări 0 comentarii

Mai în glumă, mai în serios, ultimul lider al fostei Uniuni Sovietice, Mihail Gorbaciov, a făcut o afirmație menită să calmeze spiritele în privința președintelui ales al SUA sau, dimpotrivă, să ironizeze situația nou creată. Gorby crede că lipsa de experiență a lui Trump poate fi un lucru bun, recunoscând că alegerea acestuia la Casa Albă a surprins toți rușii, la fel cum a surprins, de fapt, întreaga lume. Din păcate, americanii încă nu se pot obișnui cu asta, unul dintre ei încercând să pătrundă cu un cuțit și cu petarde în Trump Tower, reședința președintelui ales, la New York, probabil pentru a-l agresa pe acesta.

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a mărturisit într-un interviu pentru BBC că nu l-a întâlnit personal pe președintele ales al SUA, dar crede că lipsa de experiență în domeniul politic a lui Donald Trump ar putea fi un lucru bun. ”Este o situație interesantă. În Rusia, toți credeam că vor câștiga democrații, inclusiv eu, chiar dacă nu am specificat asta”, a mai afirmat Gorby. În vârstă de 85 de ani, Mihail Gorbaciov a adăugat că l-a apreciat pe președintele american în funcție, Barack Obama, dar a afirmat că politica SUA față de Rusia a fost îndrumată greșit. De asemenea, el a învinovățit presa occidentală pentru neatenția cu care a ajutat la creșterea popularității lui Vladimir Putin, deși a afirmat despre liderul de la Kremlin că este un bărbat puternic, care știe să facă față oricărei situații, deci îl admiră.

Între timp, chiar dacă lumea s-a mai obișnuit cu ideea de a-l avea pe Donald Trump la Casa Albă în următorii patru ani, unii americani încă nu au acceptat situația. Un tânăr de 19 ani, înarmat cu un cuțit și mai multe petarde, a încercat luni seara să intre în Trump Tower, reşedinţa lui Donald Trump, la New York, a informat, marți, poliţia new-yorkeză. Bărbatul a fost arestat şi acuzat de posesie criminală a unei arme şi deţinere ilegală de petarde. Nu se ştie care erau intenţiile tânărului. Este primul incident de acest tip după ce Trump Tower, un zgârie-nori care adăposteşte reşedinţa privată şi societatea imobiliară ale lui Trump, pe 5th Avenue, a devenit o atracţie mondială, odată cu victoria magnatului american în alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie. Miercurea trecută, şoferul unui camion a fost reţinut în timp ce încerca să forţeze trecerea pe 5th Avenue, arteră interzisă camioanelor după alegeri.

Un britanic vinovat că a încercat să ia o armă pentru a-l împuşca pe Trump în iunie a fost condamnat în SUA la un an și o zi de închisoare. Michael Sandford, în vârstă de 20 de ani, bolnav de autism, a pledat vinovat în septembrie, după ce în iunie a încercat să ia arma unui poliţist şi să îl împuşte pe Donald Trump la un miting electoral desfăşurat într-un cazinou din Las Vegas. Mama tânărului britanic a declarat că acestuia îi pare foarte rău de ce a făcut. O instanţă din Las Vegas a decis, marţi, condamnarea britanicului la 12 luni şi o zi de închisoare.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2142 secunde