Litoralul Mării Negre se extinde cu 50 de ha în zona Eforie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Litoralul Mării Negre se extinde cu 50 de hectare în zona Eforie

Administrație 07 Iunie 2021 / 08:41 618 accesări
Foto: Ministerul Mediului

Foto: Ministerul Mediului

Proiectul de reducere a eroziunii costierecontinuă în sudul litoralului.

Ministrul Tánczos Barna, Laszlo Barabas, director general ANAR, reprezentanți ai ABADL Constanța, ai Agenției pentru Protectia Mediului Constanța, ai autoritatilor publice centrale și locale au participat vineri la demararea lucrărilorProiectului de protecție si reabilitare a litoralului românesc al Mării Negre din zona Eforie.

Proiectul face parte dintr-un program mai amplu de protecție costieră, început în anul 2013 și care conține 16 loturi, împărțite în două faze, cu un buget total de aproximativ 1 miliard de euro.

Astfel, în cadrul lucrărilor se vor executa șapte structuri de piatră și se vor plasa aproximativ 4 milioane de metri cubi de nisip, ceea ce va conduce la creșterea suprafeței de plajă cu aproximativ 50 de hectare.

”Vrem să avem un litoral modern, pus la punct din punct de vedere turistic și să protejăm biodiversitatea de aici. Pe lângă cele 50 de hectare de plajă nouă, câștigăm și peste 2,9 de hectare de biodiversitate marină pentru două specii protejate de bivalve (scoici). Am plecat de la un sistem dezorganizat, de la un litoral care nu a fost pus la punct așa cum trebuie.

Îmi exprim convingerea că prin executarea lucrărilor de protecție costieră din Eforie, la fel ca și în cazul celorlalte loturi, se va asigura dezvoltarea durabilă a zonei, protejarea construcțiilor civile și prevenirea riscurilor de inundare a cordonului de legatură dintre Eforie Nord și Eforie Sud” - a precizat ministrul Tanczos Barna.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1915 secunde