Locatarii Asociației de proprietari nr. 580, REBRANȘAȚI! Ce s-a întâmplat?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
RADET a anunțat

Locatarii Asociației de proprietari nr. 580, REBRANȘAȚI! Ce s-a întâmplat?

Social 01 Februarie 2018 / 17:34 904 accesări

Pe 29 ianuarie, cotidianul nostru anunța că locatarii Asociației de proprietari nr. 580, cu sediul în Constanța, strada I.L. Caragiale nr. 61, bloc G, sc. C, având în componență blocul G cu scările A, B, C și D, au rămas în mijlocul iernii fără căldură și apă caldă. Oamenii erau disperați și speriați, în același timp, că se vor îmbolnăvi din cauza frigului: ”Stăm îmbrăcați cu mai multe haine pe noi; suntem familii cu copii, sunt bătrâni cu pensii foarte mici. Mai punem în prize calorifere electrice, însă nu le putem lăsa prea mult pentru că avem consum prea mare la Enel și nu ne vom permite să plătim facturile. Nu este normal ce se întâmplă. De ce să fim lăsați în frig pentru că unii nu au plătit? Noi suntem la zi cu plata”.

DATORII! Directorul RADET, Liviu Popa, a explicat că asociația înregistra o datorie de 65.396 de lei, inițial. În urma somației, s-a mai achitat o sumă de 19.702 lei, circa 30% din debitul total. La data de 25 ianuarie 2018, asociația mai are de plată suma de 45.693 de lei, din care 43.090 de lei valoare facturi fiscale de energie termică emise în perioada 28 februarie 2017 - 31 decembrie 2017 și 3762 de lei penalități emise în perioada 30 aprilie 2017 - 31 decembrie 2017. În asociația menționată, unul dintre locatarii blocului înregistrează o datorie la RADET de 32.540 de lei, o sumă uriașă. Directorul RADET, Liviu Popa, a explicat, pentru ziarul „Telegraf”, că cel mai indicat este ca locatarii să încheie convenții de facturare individuală. ”Așa, cei care sunt bun-platnici nu vor mai avea de suferit. Asociațiile trebuie să susțină aceste convenții; astfel, doar cei care nu plătesc vor avea de suferit. RADET se va îndrepta doar către cei rău-platnici, pentru recuperarea datoriilor”, a spus directorul.

REBRANȘARE! Promisiunea făcută de directorul RADET, potrivit căreia locatarii vor fi rebranșați dacă vor achita o parte din sumă, s-a adeverit. ”Joi, 1 februarie, un reprezentant al asociației a venit și a achitat o parte din sumă. Au realizat cerințele noastre, așa că am decis reconectarea asociației la termoficare”, a declarat directorul, pentru ”Telegraf”.

Citește și:

DEBRANȘAȚI în mijlocul iernii! Ce s-a întâmplat?12
Pagina a fost generata in 0.1586 secunde