​Lockheed Martin, interesată de dezvoltarea inteligenţei artificiale în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cel mai mare producător de armament din lume ​Lockheed Martin, interesată de dezvoltarea inteligenţei artificiale în România
Externe 14 Ianuarie 2020 / 20:48 800 accesări 0 comentarii

Marillyn Hewson, directorul general al Lockheed Martin, este interesată de continuarea activităţii companiei în România prin dezvoltarea proiectelor în domeniile industriei de apărare şi cercetării, cu accent pe noile tehnologii, precum inteligenţa artificială, potrivit unui comunicat al MAE.

"Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit marţi, 14 ianuarie, cu Marillyn A. Hewson, preşedintele şi directorul executiv al companiei americane de produse şi servicii militare Lockheed Martin Corporation, aflată în vizită la Bucureşti. La întâlnire a participat şi ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Adrian Zuckerman. Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat că România şi Statele Unite au un Parteneriat Strategic foarte puternic, cu un important potenţial de dezvoltare, şi a remarcat rolul cooperării cu parteneri americani, cum este compania Lockheed Martin, în ceea ce priveşte întărirea Parteneriatului Strategic pe dimensiunile de apărare, economie şi cercetare", potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, remis presei.

Şeful diplomaţiei române a menţionat principalele obiective ale României în materie de apărare, pentru care cooperarea cu SUA "este deosebit de importantă, atât sub aspectul dotării cu echipamente adecvate contextului de securitate specific din regiunea Mării Negre, cât şi sub cel al asigurării unei prezenţe militare substanţiale a partenerului american în România", potrivit sursei citate.

Bogdan Aurescu şi Marillyn Hewson au vorbit despre cooperarea dintre România şi Lockheed Martin, dar şi oportunităţile de consolidare a colaborării în domeniul industriei de apărare, prin proiecte vizând mentenanţa şi modernizarea unor echipamente din domeniul aviatic, cât şi în domeniul cercetării.

"Ministrul român a subliniat interesul pentru dezvoltarea de proiecte de cercetare în România, prin implicarea cercetătorilor români, cu accent pe noile tehnologii. De asemenea, a evocat posibilitatea unor proiecte în cadrul dimensiunii culturale a Parteneriatului Strategic care ar putea fi sprijinite de Lockheed Martin în România. La rândul său, Marillyn Hewson s-a arătat interesată de continuarea implicării Lockheed Martin Corporation în ţara noastră şi, subliniind existenţa în România a unei forţe de muncă talentate şi bine pregătite şi a unei baze industriale solide, a susţinut obiectivul de a dezvolta proiecte comune în domeniile industriei de apărare şi cercetării, cu accent pe noile tehnologii, precum inteligenţa artificială", se mai arată în comunicat.

Lockheed Martin este cea mai mare companie de produse şi servicii militare la nivel mondial în ce priveşte veniturile. În anul 2019, vânzările s-au ridicat la 53,8 miliarde de dolari, compania situându-se pe poziţia a 59-a în topul Fortune 500. Lockheed Martin este prezentă în 75 de ţări din întreaga lume, inclusiv în România (din 1997) şi are aproximativ 105.000 de angajaţi, mai transmite ministerul.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1157 secunde