Locuitorii din Năvodari s-au săturat să circule precum sardelele!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proteste în fața Consiliului Județean Constanța Locuitorii din Năvodari s-au săturat să circule precum sardelele!
Administrație 04 Iulie 2017 / 16:30 3207 accesări 4 comentarii

Aleșii județeni nu s-au înțeles asupra introducerii unei noi linii de transport în comun pe ruta Lumina - Năvodari - Mamaia - Constanța. Oamenii sunt revoltați!

Aleșii județeni nu s-au înțeles asupra introducerii unei noi linii de transport în comun pe ruta Lumina - Năvodari - Mamaia - Constanța. Oamenii sunt revoltați!

Condițiile în care se desfășoară transportul în comun între Năvodari și Constanța sunt departe de civilizație. Pentru că s-au săturat să circule precum sardelele, numeroși cetățeni din Năvodari au solicitat autorităților județene suplimentarea numărului de microbuze pentru a face față numărului mare de călători. Din păcate, cererile lor au fost ignorate în ședința de vineri, 30 iunie, a Consiliului Județean Constanța, mai mulți consilieri județeni respingând oportunitatea introducerii unei noi linii de transport în comun pe ruta Lumina - Năvodari - Mamaia - Constanța. De aceea, mai mulți cetățeni care fac naveta între Năvodari și Constanța au anunțat că vor să iasă în stradă în 30 iulie.

Oportunitatea introducerii unei noi linii de transport în comun pe ruta Lumina - Năvodari - Mamaia - Constanța a fost încă un motiv de scandal între aleși la ultima ședință a Consiliului Județean Constanța. Scandalul a plecat după ce consilierul PMP Daniel Turcu a propus înființarea respectivei linii de transport în comun. Inițiativa a plecat, spun cei de la PMP, de la solicitările primarilor din Năvodari și Lumina, care au cerut, prin numeroase adrese, înființarea de noi linii de transport, dat fiind numărul mare de persoane din cele două localități care fac naveta până la Constanța. Numai că propunerea celor de la PMP nu a fost pe placul celor de la ALDE și PNL. În cadrul ședinței, vicepreședintele CJC Daniel Learciu a intervenit pentru a stopa inițiativa „popularilor”, spunând că grupul ALDE nu este de acord cu acest proiect de hotărâre, pentru că trebuie să fie făcut pe baza unor analize pertinente, care să ducă la concluzia pentru oportunitatea acestui proiect. În replică, președintele PMP Constanța și vicepreședintele CJC, Claudiu Palaz, l-a acuzat pe Learciu că ALDE protejează unul dintre jucătorii de pe piață. Palaz insinua faptul că Learciu încearcă să protejeze interesele unuia dintre operatorii care operează pe traseul Năvodari - Mamaia - Constanța. Mai exact este vorba de JTA Trans Group (din Năvodari, n.r.), adică firma lui Jean Paul Tucan, membru ALDE, șeful pe linie de partid al lui Learciu. În completare, consilierul județean al PMP Daniel Turcu și-a apărat inițiativa și l-a invitat pe vicepreședintele Learciu să efectueze o singură dată traseul Năvodari - Constanța cu microbuzul și să vadă cât de aglomerate sunt mijloacele de transport.

IMAGINILE VORBESC

După ce în ședința Consiliului Județean Constanța aleșii nu au ajuns la nicio înțelegere, un grup de cetățeni din Năvodari a trimis pe adresa redacției mai multe filmulețe în care arată situația transportului public de persoane din orașul Năvodari, care s-a „dovedit a fi precară, neconfortabilă și periculoasă, din moment ce orice accident minor poate cauza o tragedie de proporții“. Oamenii mai spun că „aglomerarea autovehiculelor este realizată dincolo de normele tehnice maxime admise, iar autoritățile refuză să ia măsuri urgente pentru remedierea situației“. Pentru a vedea care este situația transportului între Năvodari și Constanța, cetățenii îi invită pe oameni să acceseze link-urile:

https://www.youtube.com/watch?v=lspqe3NlCVs

https://www.youtube.com/watch?v=sowMecCZzoU

https://www.youtube.com/watch?v=CmGD_uY1mMo

https://www.youtube.com/watch?v=jLN1CslTvs4.

Pentru că cetățenii din Năvodari sunt nemulțumiți de calitatea transportului în comun, pe rețelele de socializare s-a dat mobilizarea generală. Astfel, la îndemnul unui membru al PMP - Costel Aurelian Dumitrașcu - va fi organizat un miting pe data de 30 iulie, în fața Consiliului Județean Constanța. Câteva sute de persoane și-au manifestat intenția de a participa la eveniment. Oamenii doresc un transport în comun decent, unde să nu stea înghesuiți. „În campanie, majoritatea partidelor promit că vor lucra în slujba cetățenilor. După alegeri însă, ies la suprafață adevăratele interese! Cer public domnului vicepreședinte al CJC Daniel Learciu audiență publică la momentul mitingului de protest din data de 30 iulie 2017. Domnia sa a dat tonul voturilor împotriva proiectului de înființare a traseului Constanța - Mamaia - Năvodari - Lumina. A afirmat în cadrul ședinței că nu poate Consiliul Județean Constanța să înființeze acest traseu, doar așa pentru că traficul este aglomerat pe ruta Năvodari - Constanța la orele de vârf. Poate, după ce aude nemulțumirile oamenilor din Lumina și Năvodari prezenți la miting, se va convinge de necesitatea acestui nou traseu și va da tonul voturilor în favoarea înființării traseului!“, se arată într-o postare pe Facebook a lui Costel Aurelian Dumitrașcu.

OPERATORII DE TRANSPORT ÎN COMUN, LUAȚI LA BANI MĂRUNȚI

În urma reclamațiilor de la cetățeni, președintele CJC, Marius-Horia Țuțuianu, a declarat că așteaptă rezultatele unui control pe traseul Constanța - Mamaia - Năvodari, pentru a vedea dacă cei doi operatori care transportă călători își îndeplinesc atribuțiile așa cum ar trebui. Țuțuianu a spus că în ședința următoare a CJC se va decide dacă le va cere celor doi operatori să suplimenteze numărul de microbuze sau se va înființa încă o linie de transport. Pe de altă parte, președintele PMP și vicepreședintele CJC, Claudiu-Iorga Palaz, a depus la Consiliul Județean Constanța, două proiecte de hotărâre, care privesc suplimentarea cu 20 de mașini pentru transportul în comun pentru cele două firme care efectuează transportul Constanța - Năvodari. „Am inițiat cele două proiecte de hotărâre, ca urmare a solicitărilor venite din partea cetățenilor Constanței, dând curs totodată și doleanțelor celor doi primari din orașul Năvodari (PSD) și din comuna Lumina (PNL), care doresc de asemenea să rezolve problema transportului de persoane care fac naveta din cele două localități. Menționez că cele două proiecte inițiate de mine nu exclud propunerea colegului meu Daniel Turcu de a înființa o nouă linie de transport pe ruta Lumina - Năvodari - Constanța și retur, acesta urmând să-l depună cu anumite completări într-un termen cât mai scurt. Fac precizarea că voi face demersuri pentru convocarea de urgență a unei ședințe de Consiliu Județean, în vederea aprobării proiectelor de hotărâre amintite și pentru detensionarea situației create ca urmare a unui transport de călători necivilizat. Sunt convins că de această dată consilierii județeni, indiferent de culoarea politică, vor înțelege necesitatea rezolvării acestei probleme privind transportul de călători și vor vota pentru constănțeni“, a declarat Palaz.

Loading...

4 comentarii

Ady A. 06:59:24 / 05 Iulie 2017
Dedicatie

Băgați Metropolitanul si o sa plângeți si mai rău ca de fapt asta se încearcă. Au făcut praf relația Mangalia o sa facă praf si aici. Niste capete de oaie ce sau ajuns si nu mai au respect de nimic.

cici 08:34:30 / 05 Iulie 2017
mda

Si locuitorii din Lumina si Ovidiu s-au saturat de batjocura cu serviciile de transport ! Si sunt zeci, sute de reclamatii si tot degeaba !

Gogu 11:14:14 / 05 Iulie 2017
Solutia corecta ar fi serviciul public RATC

Transpot cu cu autobuze si o fluienta corespunzatoare....defapt , asa cum a fost odata ITC pe aceste rute !!

cornel 12:44:21 / 12 Iulie 2017
RATC

Este treaba prefectului care ar trebui sa se implice pentru a legaliza ca RATC-ul sa faca acest serviciu. Toate localitatile din jurul lacului Siutghiol trebuie sa beneficieze de un transport civilizat si poate si subventionat. Acesti oameni ce fac naveta sunt angajati sezonieri cu salarii de mizerie, ospatari, femei de serviciu, etc. ce deservesc activitatea turistica. Raspunderea revine in totalitate PSD-lui care nu a fost capabil sa aduca activitati bine platite in Constanta ca salariatii sa dispuna de mijloace de transport personale.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2502 secunde