Locuitorii unei comune știu deja cine va câștiga la locale. Vezi cum e posibil!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Premieră în politica post-decembristă constănțeană Locuitorii unei comune știu deja cine va câștiga la locale. Vezi cum e posibil! • Care este comuna în care un partid concurează singur?
Politică 11 Mai 2016 / 07:14 4635 accesări 3 comentarii

Chiar dacă nu a venit ziua alegerilor, locuitorii comunei Grădina știu deja cine va face parte din Consiliul Local. PSD este singurul partid care a depus lista de candidați.

Chiar dacă nu a venit ziua alegerilor, locuitorii comunei Grădina știu deja cine va face parte din Consiliul Local. PSD este singurul partid care a depus lista de candidați.

Gabriela Iacobici (PSD) este singurul candidat la funcția de primar al comunei Grădina

Gabriela Iacobici (PSD) este singurul candidat la funcția de primar al comunei Grădina

Chiar dacă nu a venit ziua alegerilor locale, locuitorii comunei Grădina știu deja cine va fi primarul localității și care va fi componența Consiliului Local. PSD este singurul partid care a intrat în cursa pentru alegerile locale. Reprezentanții Biroului electoral de circumscripție nr. 39 din Grădina spun că s-a ajuns la această situație după ce liberalii și-au retras, în ultima clipă, candidatul la funcția de primar și lista de consilieri, ca urmare a faptului că în listele cu susținători unele semnături erau false. În aceste condiții, indiferent de câți alegători se vor prezenta la urne, reprezentantul PSD, Gabriela Iacobici, actualul primar, va obține, inevitabil, un nou mandat, iar PSD va ocupa toate cele nouă locuri în Consiliul Local.

În comună constănțeană Grădina, alegerile sunt ca şi terminate. Asta deoarece în competiția pentru Primărie și Consiliul Local a intrat un singur partid - PSD. Social democrații sunt singurii care au depus la Biroul electoral de circumscripție nr. 39 liste de candidați, atât pentru funcția de consilier local, cât și pentru primar. Situația este fără precedent în istoria post-decembristă a județului Constanța și ne amintește de vremurile de dinainte de 1989, când românii aveau de ales un singur candidat și un singur partid. Nu vă gândiți însă că la Grădina s-a reîncarnat Nicolae Ceaușescu și a fost reînființat Partidul Comunist Român. S-a ajuns la această situație după ce liberalii au renunțat să mai depună listele de candidați. Întrebat ce s-a întâmplat la Grădina, președintele organizației județene Constanța a PNL, deputatul Gheorghe Dragomir, a declarat că actualul edil, Gabriela Iacobici, care este și candidatul PSD la funcția de primar, i-a îndemnat pe oameni să nu semneze lista de candidați a liberalilor. „La Grădina, Gabriela Iacobici și oamenii săi împrăștie teroarea. Mulți sunt amenințați de primar cu tot felul de repercusiuni. În aceste condiții, mulți au refuzat să dea semnătura pentru candidatul nostru - Adina Iacobici (fostă rudă prin alianță cu actualul primar, Gabriela Iacobici - n.r.)”, a spus Dragomir.

SEMNĂTURI FALSE

Varianta liberalului este contrazisă, în schimb, de președintele Biroului electoral de circumscripție din Grădina, Corina-Gabriela Tudoran, care a spus că a constatat nereguli la lista de susținători ai PNL. „După ce le-am semnalat problemele, cei de la PNL și-au retras listele. În aceste condiții, în cursa pentru funcția de primar al comunei Grădina a rămas doar candidatul PSD, Gabriela Iacobici, iar pentru Consiliul Local s-a înscris un singur partid - PSD”, a spus Tudoran. La rândul său, edilul Gabriela Iacobici a dezvăluit că, de fapt, cei de la PNL nu și-au putut înregistra candidaturile, pentru că semnăturile unor candidați erau false. „Culmea este că reprezentantul PSD din Comisie a constatat că semnătura sa și datele sale personale figurau pe tabelul PNL. În plus, în lista de susținători figurau susținători de-ai mei. Cei de la PNL mă acuză de tot felul de lucruri care nu sunt adevărate. Oamenii din comună ar trebui să spună care este adevărul”, a punctat Iacobici.

9 DIN 9 PENTRU PSD

Aflată în fața celui de-al treilea mandat, Gabriela Iacobici spune că, indiferent de situație, cuvântul liberalilor nu ar fi cântărit prea greu în Consiliul Local. „Pe Adina Iacobici, cu care am avut o legătură de familie, nu o vota mai nimeni. În ceea ce-i privește pe liberali, aceștia nu aveau de ce să-și facă speranțe, pentru că, în mandatul 2012 - 2014, ei au avut un singur consilier din nouă. Așa că tot PSD ar fi fost la putere”, a spus Iacobici. Ea a adăugat că, indiferent de câți alegători se vor prezenta la urne, inevitabil va obține un nou mandat, iar PSD va ocupa toate cele nouă locuri în Consiliul Local. „Practic, glumind. vom avea ședințe de partid în Consiliul Local. Nu știu dacă este bine sau nu să avem unanimitate”, a spus Iacobici.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1334 secunde