Londra refuză consultanţa pe tema Brexit din partea străinilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Londra refuză consultanţa pe tema Brexit din partea străinilor

Externe 08 Octombrie 2016 / 12:31 428 accesări

Cetăţenii străini nu pot desfăşura activităţi de consultanţă pentru Guvernul britanic pe tema ieşirii Marii Britanii din UE, a transmis un oficial guvernamental britanic universităţii Şcoala londoneză pentru Studii Economice (London School of Economics), prestigioasa instituţie denunţând abordarea.

Scandalul cu LSE intervine la sfârşitul unei săptămâni tumultuoase pentru politica britanică, în contextul în care premierul Theresa May a anunţat un termen pentru declanşarea negocierilor cu UE, iar valoarea lirei sterline a scăzut dramatic.

Potrivit Şcolii londoneze pentru Studii Economice şi Politice (London School of Economics and Political Science), un oficial din cadrul Ministerului britanic de Externe i-a transmis unui profesor universitar că doar deţinătorii de paşapoarte britanice pot participa la proiecte de consultanţă pentru Guvern pe tema Brexit.

Dar "noi credem că academicienii noştri, inclusiv cetăţenii nonbritanici, au contribuţii uriaşe în materie de consultanţă, putând fi esenţiali în această perioadă de incertitudine în relaţia Marii Britanii cu Europa şi cu restul lumii", precizează LSE într-un comunicat citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Guvernul britanic apelează cu regularitate la academicienii de nivel mondial ai LSE pentru consiliere pe o varietate de teme", precizează instituţia de învăţământ din Londra, una dintre cele mai mari universităţi din lume.

Un purtător de cuvânt al Foreign Office a refuzat să comenteze direct subiectul, dar a subliniat că, în general, Guvernul de la Londra încearcă să obţină cea mai bună consultanţă, indiferent de naţionalitatea experţilor.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.179 secunde