„Lover boy“ reținut după ce a obligat fete să se prostitueze pe A2

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rețea de traficanți, destructurată de DIICOT „Lover boy“ reținut după ce a obligat fete să se prostitueze pe A2
Eveniment 13 Septembrie 2017 / 18:36 553 accesări 0 comentarii

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Călăraşi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Necula Aurel, Roşu Ioana, Badea Nicolae, Gheorghe Florina şi Iordache Cătălin pentru săvârşirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori şi proxenetism. În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna februarie 2017, inculpaţii Necula Aurel, minorul Badea Nicolae zis Manu, Gheorghe Florina (mama minorului Badea Nicolae), Roşu Ioana şi Iordache Cătălin zis Cartof au iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism.

Astfel, pentru obţinerea unor câştiguri facile, inculpaţii au înlesnit practicarea prostituţiei de către o persoană vătămată în vârstă de 21 de ani şi le-au exploatat pe două minore în vârstă de 14 ani şi, respectiv, în vârstă de 16 ani, obţinând foloase patrimoniale de pe urma acestor activităţi. S-a reţinut că inculpatul Necula a organizat activitatea de practicare a prostituţiei de către mai multe persoane de sex feminin, prin folosirea metodei „lover boy“, recrutând două minore în vârstă de 16 ani şi, respectiv, în vârstă de 14 ani şi o altă persoană vătămată în vârstă de 21 de ani. Inculpatul Necula Aurel a avut rolul de organizator al activităţii de prostituţie, în această calitate acesta ocupându-se de plasarea fetelor, de căutarea de clienţi, de asigurarea transportului în locurile de practicare a prostituţiei, asigurarea pazei şi protecţiei acestora la locul de muncă şi colectarea sumelor de bani obţinute ca urmare a practicării prostituţiei. Sumele de bani obţinute de către persoanele vătămate din practicarea prostituţiei erau împărţite între inculpatul Necula Aurel şi persoanele care le-au recrutat pentru practicarea prostituţiei, respectiv inculpaţii Badea Nicolae, Gheorghe Florina şi Roşu Ioana. Pentru a nu rezulta implicarea sa în activitatea infracţională, inculpatul Necula Aurel e evitat expunerea în public, astfel că pentru asigurarea pazei persoanelor traficate la locul de muncă l-a recrutat pe inculpatul Iordache Cătălin, minor la acea dată. Activitatea de practicare a prostituţiei s-a desfăşurat, în principal, pe autostrada A2, cu predilecţie în zona parcărilor de la km 49, dar şi la km 68, clienţii de bază ai persoanelor vătămate fiind conducătorii de autotrenuri care opreau în aceste parcări. În scopul acostării clienţilor, persoanele traficate urmăreau locul unde parcau tirurile şi se deplasau neregulamentar, de pe un sens de mers pe celălalt, în funcţie de locul unde opreau acestea, sărind parapetul ce separă sensurile de mers ale autostrăzii, punând în acest fel în pericol viaţa lor şi a participanţilor la trafic. Astfel, în data de 23.02.2017, în jurul orei 22.00, minora în vîrstă de 16 ani a traversat autostrada A2, în zona parcărilor de la km 49, pentru a ajunge de pe un sens de mers pe celălalt. După ce a sărit parapetul ce separă sensurile de mers, victima a fost lovită de un autoturism care circula pe banda a II-a de mers, suferind vătămări corporale în urma accidentului auto.

Pentru a supraveghea activitatea persoanelor vătămate, inculpatul Necula Aurel se plasa cu autoturismul la depărtare, în locuri cu vizibilitate, pentru a putea da îndrumări de la distanţă prin intermediul telefonului utilizat de către inculpatul Iordache Cătălin, acesta din urmă având rolul de a le asigura protecţia imediată. Pentru a nu ridica suspiciuni cu privire la prezenţa lor în parcări pe timp de noapte, persoanele vătămate erau poziţionate în toaletele publice amenajate în aceste spaţii, urmărind astfel autovehiculele care intrau în parcări, iar ulterior îşi făceau apariţia în vederea acostării eventualilor clienţi. La data de 10.08.2017 Tribunalul Călăraşi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile. Cauza este instrumentată îmreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița, Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2014 secunde