Lovitură dură pentru Statul Islamic!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Lovitură dură pentru Statul Islamic!
Externe 12 Octombrie 2017 / 17:57 115 accesări 0 comentarii
Britanica Sally Jones, supranumită

Britanica Sally Jones, supranumită "Văduva albă", a fost ucisă într-un atac cu dronă

Considerată una dintre imaginile așa-zisului Stat Islamic, britanica Sally Jones, o jihadistă care se ocupa de recrutarea online, a fost ucisă în Siria de o dronă americană, împreună cu fiul ei în vârstă de 12 ani. Originară din sudul Angliei și convertită la islam, aceasta a fost supranumită de presa britanică "Văduva albă", după ce soțul său jihadist, Junaid Hussain, la rândul său militant SI, a fost omorât de o dronă în 2015. Potrivit The Sun, care citează o sursă din serviciile secrete britanice, informată de omologii americani, Jones și fiul ei au fost uciși în luna iunie la granița Siriei cu Irak, în timp ce încerca să fugă din Raqqa, bastionul SI. Oficialii americani citați au afirmat însă că nu pot fi absolut siguri că Sally Jones a murit, dat fiind că nu există posibilitatea recuperării de material ADN de pe teren. Se presupune că în atacul cu dronă a fost ucis și JoJo, fiul jihadistei, deși nu se știa despre prezența lui în acel moment și băiatul nu constituise o țintă.

Sally Jones, care înainte de a se converti la islam a fost membră a unui grup de muzică punk, a constituit mulți ani subiect de fascinație pentru presa din Marea Britanie. Se crede că și-a părăsit locuința din Chatham, comitatul Kent, în 2013 pentru a merge în Siria, unde s-a căsătorit cu Hussain, pe care îl întâlnise pe internet. Sally Jones era activă ca recrutor online și posta uneori mesaje de propagandă pe rețelele sociale, inclusiv o fotografie șocantă care o înfățișa îmbrăcată în călugăriță și îndreptând o armă spre aparat.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2193 secunde