Loviturile aeriene continuă să facă victime la Alep

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Loviturile aeriene continuă să facă victime la Alep

Externe 17 Noiembrie 2016 / 21:40 496 accesări

Loviturile aeriene și bombardamentele de artilerie au ucis cel puțin 25 de oameni joi, în partea de est a orașului sirian Alep, controlată de rebeli, informează Reuters, citând ca sursă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. Primarul sectorului respectiv a anunțat o penurie gravă de combustibil și alimente, în timp ce iarna se face tot mai aspră.

Bombardamentele asupra sectorului de est al orașului au fost reluate joi. Forțele guvernului de la Damasc, alături de Rusia, escaladează atacurile asupra insurgenților, dar Moscova susține că nu a lovit orașul Alep. În schimb, regimul președintelui Bashar al-Assad a anunțat că a atacat "bastioane teroriste" din oraș.

Rusia susține guvernul sirian cu ajutorul avioanelor trimise de pe un portavion din Marea Mediterană și al artileriei de pe o altă navă militară.

Organizația caritabilă Oxfam a anunțat că a transportat un generator electric de mare putere în stația de alimentare cu apă Suleiman al-Halabi, aflată pe linia de demarcație dintre estul și vestul orașului Alep și continuă să ajute ambele părți, conform unei înțelegeri.12