LPF îl contrează pe Burleanu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / Scandal cu VAR

LPF îl contrează pe Burleanu

Sport 21 Decembrie 2017 / 16:05 701 accesări
Gino Iorgulescu, președintele LPF, îl critică pe Răzvan Burleanu, președintele FRF (sursa foto: www.lpf.ro)

Gino Iorgulescu, președintele LPF, îl critică pe Răzvan Burleanu, președintele FRF (sursa foto: www.lpf.ro)

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat, joi, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, că este surprinsă de reticenţa preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, faţă de implementarea arbitrajului video (VAR) din sezonul 2018-2019 al Ligii 1.

„Liga Profesionistă de Fotbal a luat act cu neplăcută surprindere de ultimele declaraţii făcute de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, pe tema implementării sistemului de arbitraj video (VAR). Ne surprinde reticenţa preşedintelui FRF şi partizanatul domniei sale faţă de actualul mod de arbitraj. Lumea fotbalului evoluează şi domnul Burleanu ar fi trebuit să fie primul care să încurajeze schimbarea şi nu să iasă în spaţiul public cu afirmaţii care pot zdruncina încrederea cluburilor în acest sistem. Sigur că sunt posibile erori umane şi în sistemul VAR, dar ele vor fi cu siguranţă mai puţine, iar spiritul competiţiei va fi mult mai mult respectat astfel. Credem că ar trebui transmis un mesaj de încredere în noua tehnologie şi nu evidenţiat un partizanat în ceea ce se întâmplă azi în arbitrajul românesc”, se arată în comunicatul LPF.

Conducerea Ligii menţionează că va face toate eforturile pentru a testa arbitrajul video măcar la unul dintre cele trei meciuri ale fiecărei etape din faza play-off-ului. „E adevărat, şi noi credem că toate meciurile trebuie să beneficieze de sistemul VAR, dar până la implementarea lui totală e absolut necesară probarea acestuia în perioada imediat următoare măcar într-un singur meci din play-off, pentru a obişnui oamenii implicaţi în realizarea acestuia (arbitri suplimentari, operatori, televiziuni) cu tot ceea ce înseamnă această schimbare. Dorim implementarea lui la toate meciurile din Liga I începând cu sezonul 2018/2019”, menţionează LPF.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, declarase, miercuri, că persoanele care susţin că nu vor mai fi probleme în Liga 1 după implementarea arbitrajului video se înşală pentru că intervenţia arbitrilor din faţa monitoarelor va fi una limitată. „Sincer, nu sunt foarte încrezător că nu vom mai avea probleme de arbitraj după implementarea arbitrajului video. Iar cei care susţin că nu vor mai fi probleme se înşală. Asta pentru că intervenţia arbitrilor din faţa monitoarelor va fi una limitată. Prin urmare tot decizia unei fiinţe umane va fi decisivă”, afirma preşedintele FRF.

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a decis în Adunarea Generală din 6 decembrie implementarea arbitrajului video începând cu ediţia 2018-2019 în Liga 1, costurile pentru a pune în practică acest sistem ridicându-se la o sumă ce variază între 600.000 şi 1,5 milioane de euro pentru două sezoane.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1314 secunde