Lucian Bute, victima unui supliment alimentar contaminat?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Lucian Bute, victima unui supliment alimentar contaminat?!

Sport 12 August 2016 / 20:18 696 accesări

Lucian Bute susține că a fost depistat pozitiv din cauza unui supliment alimentar contaminat, a reacționat vineri boxerul într-un comunicat, după ce contraexpertiza, analiza B a probei pugilistului român, a confirmat primul test antidoping pozitiv la ostarină după meciul cu Jack Badou pentru centura mondială WBC, disputat la Washington pe 30 aprilie.

"Fostul campion mondial Lucian Bute a aflat din presă, la finalul zilei de ieri, că analiza probei 'B' s-a dovedit pozitivă, la fel ca în cazul probei ŤAť. Totuși, aceste rezultate au fost întâmpinate fără surpriză de Lucian și echipa sa. Când a fost anunțat prima oară un rezultat pozitiv la ostarină, Lucian nu putea înțelege deloc ce s-a putut întâmpla, de unde scepticismul în fața acestei situații și speranțele puse într-un eventual test al eșantionului 'B'. Pe atunci, se anunțase că vor fi efectuate cercetări exhaustive pentru a afla ce s-a întâmplat cu adevărat. Astăzi, mai mult ca oricând, Lucian afirmă că n-a folosit niciodată în deplină cunoștință de cauză produse ilegale în toată ilustra sa carieră în boxul profesionist", afirmă comunicatul.

Pentru a-l ajuta să caute adevărul, Lucian a reținut serviciile avocatului specializat Howard Jacobs din Los Angeles. Acesta a cerut să primească toate produsele de suplimente alimentare folosite de Bute în timpul stagiului său de pregătire pentru meciul cu Jack. KorvalLabs, laboratorul californian acreditat, specializat în domeniul sportului, a fost mandatat să efectueze toate analizele și rezultatele au fost obținute luni. Or, analiza unui produs de recuperare numit Dynamita, produs în laboratorul Pharmagenic din San Diego, în California, conținea urme de contaminare cu ostarină. Totuși, acest supliment prescris pe baza rețetei preparatorului fizic Angel Heredia trebuia să fie cu totul lipsit de orice substanțe ilegale în compoziția sa. Aceasta înseamnă că din nefericire a existat o contaminare în timpul pregătirii acestui supliment de către Pharmagenic. Astfel, responsabilitatea detectării ostarinei în testele lui Lucian Bute revine în totalitate laboratorului Pharmagenic din San Diego!", se adaugă în comunicat.

Potrivit acestuia, Bute și avocatul său intenționează să intenteze proceduri legale împotriva laboratorului Pharmagenic. Pugilistul român va fi convocat de o comisie din Washington, pentru a da explicații, comisia urmând să ia o decizie.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.22 secunde