Lucrările lui Dali nu-i interesează pe constănțeni?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Doar 400 de tomitani le-au văzut într-o lună și jumătate

Lucrările lui Dali nu-i interesează pe constănțeni?!

Cultură 10 Iunie 2016 / 19:36 8339 accesări

Cei care nu au reușit încă să admire impresionantele litografii colorate ale lui Salvador Dali, expuse la Constanța, ar trebui să se hotărască să treacă pragul Muzeului de Artă. Lucrările excentricului pictor spaniol, a cărui faimă a făcut înconjurul mapamondului, vor mai fi expuse în muzeul de la Marea Neagră până pe 30 iunie, cu 16 zile mai mult față de termenul stabilit inițial: 14 iunie.

În aceste zile primite „bonus”, constănțenii ar trebui să-și facă timp pentru a vedea „Biblia” lui Dali. Măcar pentru a-și face un titlu de glorie prin vizitarea unei astfel de expoziții, dacă nu pentru a... spăla rușinea orașului, deoarece din 27 aprilie, ziua în care s-a deschis la Constanța expoziția „Dali Bible”, până în prezent, puțin peste 400 de tomitani au venit să vadă tulburătoarea expoziție ce poartă amprenta unui pictor de prestigiu, al cărui nume se regăsește la loc de cinste în istoria artei. Prețul de vizitare a expoziției este modic - 20 de lei - și accesibil numai gândindu-ne că nu mulți sunt cei care își permit o excursie în afara granițelor României pentru a vedea marile muzee ale lumii.

În speranța că-și vor face timp și pentru Dali, care a venit chiar la ei „acasă”, constănțenii trebuie să știe că Muzeul de Artă este deschis de miercuri până duminică, între orele 10.00 - 18.00.

Citește și:

„Biblia“ lui Dali, vernisată în Cetatea Tomisului!

Cel mai mare gravor din lume „expune“ la Constanța

„Dali - Bible“, de miercuri, la Muzeul de Artă

Lucrări de Dali și Rembrandt, în muzeele constănțene12