Ludovic Orban e chitit să dea jos Guvernul!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Obiectiv pentru actuala sesiune parlamentară

Ludovic Orban e chitit să dea jos Guvernul!

Politică 09 Septembrie 2018 / 17:13 435 accesări

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, nu renunță nici în ruptul capului la moțiunea de cenzură. Acesta a afirmat, încă o dată, că principalul obiectiv al liberalilor în sesiunea de toamnă a Parlamentului este demiterea Guvernului Dăncilă printr-o moţiune de cenzură. În acest sens, el spune că deja are discuţii cu liderii USR şi PMP. „PNL şi-a stabilit ca principal obiectiv pentru actuala sesiune parlamentară demiterea Guvernului prin moţiune de cenzură pentru a pune punct dominaţiei lui Dragnea şi a clanului din jurul lui Dragnea. Am luat legătura cu colegii din opoziţie, inclusiv cu preşedintele PMP, domnul Tomac. Vom avea discuţii mai aprofundate începând de săptămâna viitoare, vom face o analiză foarte serioasă pentru că ştiţi foarte bine că pe parcursul unei sesiuni parlamentare opoziţia nu poate să depună decât o singură moţiune de cenzură, avem un singur glonte pe ţeavă şi acest glonte nu trebuie irosit trebuie să depunem moţiunea de cenzură în momentul cel mai potrivit care ne poate permite să adunăm voturile necesare pentru demiterea Guvernului”, a declarat Orban, la Școală de Vară a TNL, ce a avut loc în weekend, la Saturn.

PRETEXTELE MOȚIUNII...

De asemenea, Orban a explicat că PNL are o serie lungă de argumente pentru a susţine o moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, printre care şi intervenţia brutală a Jandarmeriei la protestul din 10 august. „Avem o lungă listă de argumente de la intervenţia brutală, specifică unui regim totalitar împotriva manifestanţilor paşnici de la mitingul din 10 august, prăbuşirea economică, dezastrul bugetar pe care l-au provocat, disfuncţionalităţile majore din toate sistemele publice, distrugerea oricărui proiect de investiţii, jefuirea autorităţilor locale, jefuirea companiilor de stat, avem sute de argumente pentru a susţine această moţiune de cenzură”, a mai precizat liderul PNL.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a spus vineri că a fost surprins de faptul că PNL şi USR nu au vrut să semneze moţiunea de cenzură a PMP împotriva Guvernului. „Pe mine mă surprinde faptul că, la iniţiativa PMP, care a propus partidelor de opozţie o moţiune de cenzură acum, nici liberalii, nici USR nu au voinţa politică să semneze pentru ca moţiunea de cenzură să poată fi depusă. Este un moment extrem de bun care trebuie valorificat de opoziţie, pentru că situaţia loveşte în electoratul PSD. În momentul de faţă, votantului PSD i se ia porcul din curte şi de la televizor a aflat că Guvernul a avut un raport de la CE din februarie 2017 în care i se cerea să ia măsuri pe care nu le-a luat. Pesta porcină este o probă a nivelului uriaş de incompetenţă şi nepăsare a Guvernelor PSD. Este un motiv pentru care în orice ţară s-ar depune o moţiune de cenzură”, a explicat Traian Băsescu.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1505 secunde