Ludovic Orban: Mergem la negocieri cu două variante

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ludovic Orban: Mergem la negocieri cu două variante

Politică 16 Decembrie 2020 / 19:48 1744 accesări

Biroul Politic Național al PNL s-a reunit miercuri seara în sistem de videoconferință, pentru a discuta dacă Ludovic Orban va fi propus pentru a fi premier desemnat din partea liberalilor. Șeful liberalilor a făcut declarații la finalul ședinței.

Conducerea PNL a decis, miercuri, să meargă la negocierile cu USR-PLUS și UDMR cu două propuneri de premier. Prima variantă este cea inițială, Florin Cîțu-premier și Ludovic Orban - președinte al Camerei Deputaților, iar a doua variantă este Ludovic Orban - premier și Florin Cîțu - președinte al Senatului.

Șeful liberalilor a arătat că PNL, având o pondere de aproximativ 55% în cadrul majorităţii parlamentare, consideră legitim să desemneze candidatul la funcţia de prim-ministru şi la funcţia de preşedinte al uneia dintre Camere.

"Mandatul nostru presupune două posibile variante: rămâne în picioare prima variantă cu Florin Cîţu candidat la funcţia de premier şi cu subsemnatul candidat la preşedinţia Camerei Deputaţilor, în cazul în care nu se acceptă această variantă, ţinând cont de punctele de vedere exprimate de partenerii noştri de negocieri, acceptăm şi varianta în care PNL să desemneze premier şi, de asemenea, să nominalizeze un candidat pentru funcţia de preşedinte al Senatului. În această situaţie candidatul la funcţia de prim-ministru este desemnat preşedintele PNL, adică subsemnatul, Ludovic Orban, şi candidatul la funcţia de preşedinte al Senatului domnul senator Florin Cîţu", a anunțat Orban.

Taguri articol


12