Lui Constantinescu i-ar putea fi anulată condamnarea din dosarul CMZ

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se pregătește rejudecarea procesului? Lui Constantinescu i-ar putea fi anulată condamnarea din dosarul CMZ
Justiție 08 Decembrie 2016 / 17:28 1707 accesări 5 comentarii

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au făcut un prim pas pe calea rejudecării dosarului în care fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu suspendare. Este vorba despre dosarul privind finanțarea Centrului Militar Zonal Constanța, a cărui sentință ar putea fi radical modificată dacă dosarul se va întoarce în instanță. Această ipoteză este tot mai plauzibilă după ce judecătorii ICCJ au admis în principiu recursul în casație formulat împotriva deciziei definitive în urma căreia Constantinescu a fost încarcerat.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au admis în principiu miercuri, 7 decembrie, recursul în casație înaintat de fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu în dosarul "CMZ", în care a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare. Decizia de admitere în principiu a recursului a fost publicată joi, 8 decembrie.

DECIZIA CARE AR PUTEA SCHIMBA HOTĂRÂREA DE CONDAMNARE

Amintim că, în acest dosar, Constantinescu a fost condamnat pentru subfinanțarea Centrului Militar Zonal Constanța și a fost condamnat definitiv. În urma deciziei ICCJ, magistrații vor judeca recursul care poate modifica sau poate anula hotărârea de condamnare. Redăm integral minuta deciziei magistraților Curții Supreme: „Admite, în principiu, cererea de recurs în casaţie formulată de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel împotriva deciziei penale nr.768/P din 29.06.2016 pronunţate de Curtea de Apel Constanţa - Secţia Penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie, pronunţată în dosarul nr. 821/36/2015. Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie completului C8, în compunere de 3 judecători. Fixează termen de judecată în şedinţă publică la data de 11.01.2017, ora 9.00, când se va discuta cererea de suspendare a executării hotărârii. Dispune citarea recurentului inculpat Constantinescu Nicuşor Daniel şi a intimatei părţi civile Ministerul Apărării Naţionale - Statul Major General. Emite adresă la Baroul Bucureşti în vederea desemnării unui apărător din oficiu pentru recurentul inculpat. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”.

BUCUREȘTI - HĂIS, CONSTANȚA - CEA

Interesant este că hotărârea ICCJ vine la aproape o lună și jumătate după ce judecătorii Curții de Apel Constanța au respins contestația în anulare depusă de Constantinescu în același dosar. La fel ca și recursul în casație, contestația în anulare este o cale extraordinară de atac, care ar fi putut anula sau schimba sentința de condamnare.

Citește și:

Recursul în casație în dosarul „CMZ“, trimis la Instanța Supremă după trei luni

Judecătorii au respins cererea de rejudecare a dosarului „CMZ“

Loading...

5 comentarii

sumi 07:00:03 / 09 Decembrie 2016
asta e romania

Inca odata se demonstreaza ca DNA, justitia fac dosare politice, cine e de la PSD la puscarie, gasindu-se ceva de care sa se lege. Daca esti de la PDL, PNL, scapi f. usor, ca de ex. Basescu filmat cand spune ca aluat 270.000 de euro si ia 4 luni, sau Videanu, Pinalty, Udrea, s.a.ma.d.Sau mai nou cu Kovesi, la ea nu e plagiat cu 20 de pagini dar la Ponta e plagiat.E de rasu-plansu.

constantean 14:57:56 / 09 Decembrie 2016
pt sumi

Sumi esti o dejectie ca si personajul la care se face referire. Acest odios a distrus orasul timp de zeci de ani impreuna cu drogatul de mazare si tu tot o dai cu politica. Vo ipsd-istii sunteti cei mai curati asta stim si tupeul de golan nu va lipseste.

Bravo sumi!!!! 16:01:33 / 10 Decembrie 2016
Ai perfecta dreptate.

Ma animalelor basiste ce dracu va facut guru basescu de aveti as ura pt Nicusor.!Cum poti sa spui cu gura aia spurcata ca basescu cel care a jefuit o tara intreaga creind acest sistem mafiot din justitie care i netezea drumul spre puterea absoluta...Dictatura.Voi nu vedeti ba basistilor imputiti ca Nicusor nu are ablolut nici o vina in acest dosar ..Nu exista prejudiciu nu exista parte vatamata ..Ma animalelor bashite nu bag mana n foc pt Nicusor sau Radu M ca nu ar fi facut abuzuri dar sa fie dovedite cum.sant astea ale mafiotilor Iohanis blaga oltean Blejnar Bica Udrea Mircea fratele Cocos Pinalty care au primit uni pedepse ridicole care au discreditat total sistemul din justitie...In acest doasr politic bashit care a strans o ura naiintalnita nici la Stalin au ondamnat un om nevinovat la 5 ani pt ca si a facut...datoria boilor..Sa i se faca un proces corect daca e vinovat sa ia 15 ani cum a luat fratele pres si a ramas si cu mormanul de.banii in ..brate..Finii la bulau. MA BUCUR CA UN ROMAN A INTELES CA JUSTITIA ASTA CREATA DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA BASISTILOR ESTE UNA SELECTIVA CARE ARE UN SINGUR SCOP DISCREDITAREA OPOZITIEI A PARLAMENTULUI SI INSTAURAREA DICTATURI BASISTE BASHITE..BRAVO SUMI BRAVO!!!

Cine e parte vatamata in ac monstuos dosar 13:46:31 / 14 Decembrie 2016
...politic

Dar prejudici ?....Asta a furat a facut mai mult.rau ca.Cocos voua astia care l criticati?...Numai ca cocos e liber la fel si concubina lui apirina udrea. Acum ca ne am luat tara napoi asteptam o reforma totala in justitia asta basista cu dna ul.desfiintat..si creat altceva mai credibil o noua institutie care sa raspunda in fata parlamentului

Nicu duru 16:33:20 / 14 Decembrie 2016
Analfabet..

Se rejudecare, poate dar nu înseamnă ca și scăpa de pedeapsa..Sper sa primească o mărire. .

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2086 secunde