Lukoil acceptă propunerea OPEC privind reducerea producției de petrol

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Lukoil acceptă propunerea OPEC privind reducerea producției de petrol

11 Octombrie 2016 / 22:33 383 accesări

Lukoil se așteaptă la o creștere a producției de țiței în Rusia, fără a lua în calcul o decizie de înghețare a producției, a declarat Leonid Fedun, vicepreședintele companiei ruse, transmite TASS.

"Așa cum estimăm pentru 2017, vedem o creștere a producției de țiței, la fel și în 2018. Vorbesc despre Rusia, deoarece este dificil de previzionat pentru restul", a explicat oficialul Lukoil.

Conform acestuia, Lukoil este pregătit să se alăture inițiativei de înghețare a producției, dacă va exista un decret guvernamental.

"Vreau să vorbesc în numele Lukoil. Dacă va exista un decret guvernamental, ne vom alătura", a răspuns Fedun, când a fost întrebat în legătură cu înghețarea producției. El a adăugat: "Toți ne vom alătura". "Este suficientă o reducere a producției de țiței în Rusia cu 1,5%", a apreciat vicepreședintele Lukoil.

Potrivit acestuia, este rezonabil să se ia o decizie privind înghețarea producției de țiței pentru cel puțin un an.

În septembrie, Organizația Statelor Exportatoare de Petrol a convenit, pentru prima dată în ultimii opt ani, să-și reducă producția de petrol cu 700.000 de barili pe zi (BPD), până la 32,5 — 33 milioane de barili pe zi. OPEC estimează că producția sa actuală se situează la 33,24 milioane bpd.

Luni, la Congresul Mondial al Energiei, care se desfășoară zilele acestea la Istanbul, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia este gata să se alăture unei propuneri a OPEC privind reducerea sau înghețarea producției de petrol în ideea de a susține prețul mondial al țițeiului. Imediat după declarațiile lui Vladimir Putin, prețul petrolului a crescut, pe fondul speranței că marii producători de petrol vor reuși să ajungă la un acord pentru a stabiliza piața.

Luni, la bursa ICE Futures cotația barilului de petrol Brent cu livrare în luna noiembrie a crescut cu 1,29 dolari, ajungând la 53,22 dolari. La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotația barilului de petrol light sweet crude cu livrare în luna noiembrie a urcat la 51,10 dolari, cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni.

Lukoil este al doilea mare producător de țiței din Rusia, cu rezerve dovedite de hidrocarburi care se ridică la aproximativ 1,3% din rezervele globale.

Compania rusă intenționează să producă în acest an aproximativ 85 de milioane de tone de țiței.

Lukoil România este unul dintre liderii pieței petroliere românești, având o cotă de aproximativ 20% din piața totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România deține rafinăria Petrotel și comercializează carburanți printr-o rețea de 300 de stații de distribuție.12
Pagina a fost generata in 0.2631 secunde