„Lupta împotriva obezității se duce doar prin strategii pe hârtie“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Lupta împotriva obezității se duce doar prin strategii pe hârtie“

Sănătate 07 Iunie 2016 / 18:14 435 accesări

Eurodeputatul Daciana Sârbu a atras atenția în plenul Parlamentului European la Strasbourg că lupta împotriva obezității se duce doar prin strategii pe hârtie și a făcut apel la colegii săi să susțină proiectul-pilot pe care l-a propus de curând privind alimentația sănătoasă a copiilor, conform unui comunicat de presă dat publicității de Delegația europarlamentarilor PSD. Un studiu recent confirmă faptul că unul din 3 copii între 6 și 9 ani în Europa este obez sau supraponderal, dar nu se fac deloc progrese reale pentru oprirea acestei tendințe îngrijorătoare, a subliniat Sârbu.

„Costul tratării problemelor generate de obezitate se ridică acum la o zecime din cheltuielile totale pentru sănătate în Europa. E inadmisibil faptul că lupta împotriva obezității se duce prin strategii pe hârtie, și absolut nimic concret! E nevoie de acțiuni vizibile și rezultate concrete“, a adăugat eurodeputatul. Daciana Sârbu a subliniat că „e nevoie ca oamenii să aibă la dispoziție tot ce le trebuie pentru a se feri de acest pericol: informații corecte; alimente sănătoase la prețuri decente; protecție față de publicitatea înșelătoare la produsele nocive, mai ales cele destinate copiilor“.

Daciana Sîrbu, care este și vicepreședintele Comisiei de Sănătate publică din Parlamentul European, a propus recent în cadrul Comisiei un proiect-pilot pentru crearea unei platforme de informare și învățare despre nutriție, care vizează crearea unei platforme de informare despre nutriție, destinată în primul rând părinților și instituțiilor de învățământ precum grădinițele.

Taguri articol


12