Luptători de la CS Farul, învingători în Turneul Internațional al României

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Luptători de la CS Farul, învingători în Turneul Internațional al României

Sport 17 Mai 2017 / 19:58 509 accesări
Florin Tița (CS Farul) s-a impus la categoria 50 kg a Turneului Internațional al României

Florin Tița (CS Farul) s-a impus la categoria 50 kg a Turneului Internațional al României

La sfârșitul săptămânii trecute, la București s-au desfășurat Turneele Internaționale de lupte ale României, denumite „Ștefan Rusu & Ioan W. Popovici”, cel pentru juniori, respectiv „Gheorghe Berceanu & Vasile Iorga”, cel pentru cadeți. În total au participat 861 de sportivi din 36 de țări, iar din delegația României au făcut parte mai mulți luptători constănțeni.

Cele mai bune rezultate le-au înregistrat juniorii secției de lupte greco-romane a Clubului Sportiv Farul Constanța (antrenor Grigore Gheorghe), doi dintre ei câștigând categoriile lor de greutate! Este vorba despre Florin Tița (50 kg) și despre Răzvan Arnăut (55 kg), titulari în lotul național de juniori. Ambii au fost nominalizați să participe la Campionatele Europene pentru juniori, programate în perioada 27 iunie - 2 iulie, la Dortmund (Germania). Al treilea farist care a luptat la București, Nicolae Boantă, a fost eliminat în preliminariile categoriei 74 kg.

O medalie de argint la lupte libere feminin, categoria 51 kg, a cucerit Andreea Ana, de la Clubul Sportiv Școlar din Mangalia (antrenor Marian Oancea). Cristina Pintilie, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța (antrenori Ioan Giuglea și Valentin Dobrin), a ocupat locul 5 la categoria 48 kg lupte libere feminin.

La cadeți lupte libere, România nu a obținut nicio medalie de aur, la feminin s-au impus Roxana Tif (43 kg) și Beatrice Ferenț (46 kg), iar la lupte greco-romane cadeți am avut un singur învingător, Marian Zaha (42 kg).

Tricolorii au terminat și competiția de lupte libere juniori fără vreo medalie de aur, însă aceasta a apărut la feminin, unde Alexandra Anghel a câștigat categoria 67 kg. La lupte greco-romane juniori, pe lângă Tița și Arnăut, au mai triumfat la categoriile respective Nicu Ojog (84 kg) și Lenard Berei (120 kg).

Citește și:

Juniorii constănțeni au cucerit 7 medalii la CN de lupte

LPS „Nicolae Rotaru” Constanța a calificat 16 luptători la faza finală

Luptătorii constănțeni s-au testat înainte de CN pentru juniori

Luptătorii constănțeni au dominat întrecerile de la Memorialul „Ioan Bărbătei“

Sâmbătă are loc Memorialul „Ioan Bărbătei” la lupte

Luptători de la CS Farul, pe podium la „Memorialul Gheorghe Voicu“

Șapte medalii pentru luptătorii constănțeni, la CN pentru tineret

Patru juniori de la CS Farul, pe podium la CN de lupte pentru seniori

Asociația Județeană de Lupte Constanța și-a premiat laureații anului 201612
Pagina a fost generata in 0.2078 secunde