Luptătorii constănțeni au urcat pe podium de șapte ori

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La Campionatele Mondiale de lupte pe plajă de la Mangalia Luptătorii constănțeni au urcat pe podium de șapte ori
Sport 17 Iunie 2015 / 00:00 287 accesări 1 comentariu

Duminică, la Mangalia, s-au încheiat Campionatele Mondiale de lupte pe plajă, competiție ajunsă la a patra ediție și care a fost organizată în premieră de țara noastră. În total, delegația României a cucerit 36 de medalii, dintre care 30 la individual și 6 în întrecerile pe echipe. Așa cum am mai anunțat, antrenorii lotului național, constănțenii Ioan Giuglea (LPS „Nicolae Rotaru” Constanța) și Cornel Trucmel (CS Mangalia), au selecționat printre cei 57 de luptători din lot și opt sportivi legitimați la cluburi din județul Constanța. Dintre ei, cinci au urcat pe podium, iar performerul se numește Sebastian Raicea (LPS), care a devenit campion mondial la categoria +70 kg cadeți. De la LPS „Nicolae Rotaru” Constanța (antrenori Ioan Giuglea și Valentin Dobrin) au mai urcat pe podium cadeta Cristina Pintilie (argint la 50 kg) și juniorul Liviu Costache (argint la 70 kg). Tot la juniori, Ana-Maria Bunduc (CSȘ Mangalia, antrenori Marian Oancea și Cornel Trucmel) a cucerit argintul la 50 kg, la fel ca Marius Marin (Aurora 23 August, antrenori Gheorghe Ciupercă şi Aurelian Marin) la 80 kg. Cadetul Florin Gheorghe (LPS) s-a clasat pe locul 4 la 70 kg, în timp ce juniorul Mădălin Pîrvulescu (+80 kg, CS Mangalia) și seniorul Mihail Țurcanu (80 kg, Farul Constanța) nu s-au clasat.

Pe listele de concurs s-au mai aflat trei sportivi care au învățat luptele la LPS „Nicolae Rotaru” Constanța, dar acum reprezintă alte cluburi din țară. Ionuț Caraș (80 kg, Steaua București) a cucerit bronzul la juniori, iar Dorin Pîrvan (90 kg, Astra Arad) a obținut bronzul la seniori. Din păcate, triplul campion mondial Vlad Caraș (+90 kg, CSM Reșița) a eșuat în tentativa sa de a-și apăra titlul mondial, fiind învins în grupă de moldoveanul Egor Olar (ulterior vicecampion mondial), apoi pierzând rapid și în meciul decisiv pentru bronz, în fața grecului Aris Theodoroudis. În final, Vlad Caraș a ocupat locul 5.

„Rezultatele luptătorilor constănțeni sunt foarte bune, avem un campion mondial și patru medalii de argint. Raicea s-a luptat exemplar și a reușit cele mai spectaculoase victorii din competiție. Caraș a prins o zi mai slabă, cred că nici nu s-a simțit prea bine, era foarte afectat și nu am apucat să discutăm părea mult. Asta este, nu trebuie să uităm că el și-a făcut datoria la primele două ediții la care a participat, unde a obținut trei titluri mondiale”, a declarat Ioan Giuglea. „Rezultatele constănțenilor sunt bune, dar mă așteptam la mai mult de la unii dintre ei. Așteptam aur de la Cristina Pitilie, o sportivă foarte bine pregătită și cu rezultate excelente pe saltea, iar Vlad Caraș m-a dezamăgit puțin”, a spus Lucian Luca, vicepreședinte al Federației Române de Lupte și principalul organizator al Mondialelor de la Mangalia.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.2302 secunde