Luptătorii români au cucerit, în total, 36 de medalii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La Campionatele Mondiale de lupte pe plajă de la Mangalia Luptătorii români au cucerit, în total, 36 de medalii
Sport 16 Iunie 2015 / 00:00 326 accesări 0 comentarii

Lotul național al României a dominat categoric Campionatele Mondiale de lupte pe plajă, organizate la sfârșitul săptămânii trecute la Mangalia, pe plaja „Laguna”. Sportivii noștri au cucerit, în total, 30 de medalii la individual, dintre care 9 de aur, 11 de argint și 10 de bronz. La acestea se adaugă cele șase medalii pe echipe, respectiv patru de aur, una de argint și una de bronz.

„Suntem foarte mulțumiți de rezultatele înregistrate de sportivii noștri, dar și de modul cum s-a desfășurat competiția. Am promis asta în 2013, că aduc Mondialele la Mangalia, atunci când am fost ales în funcția de vicepreședinte al Federației Române de Lupte. Sunt puțin dezamăgit de evoluția lui Vlad Caraș, triplu campion mondial. Nu știu ce s-a întâmplat cu el, dar cu siguranță nu acesta e potențialul său. Eu bănuiesc că a avut emoții încercând să-și apere titlul în fața suporterilor din România”, a declarat Lucian Luca, principalul organizator al Mondialelor de la Mangalia.

„A fost o competiție foarte puternică și sunt convins că de la an la an va deveni și mai puternică. 30 de medalii înseamnă foarte mult și nu știu dacă vom mai reuși curând această performanță”, a afirmat Ioan Giuglea, antrenor coordonator al loturilor naționale ale României, care este ajutat de Cornel Trucmel.

Reamintim lista românilor medaliați cu aur la Mangalia: cadetele Ștefania Priceputu (categoria 50 kg) și Larisa Niță (+50 kg), cadetul Sebastian Raicea (+70 kg, sportiv legitimat la LPS „Nicolae Rotaru” Constanța, antrenori Ioan Giuglea și Valentin Dobrin), junioarele Georgiana Burduf (50 kg), Mădălina Paia (60 kg) și Adelina Duduială (+60 kg), senioarele Mădălina Linguraru (60 kg), Beatrice Oancea (70 kg) și Diana Franț (+70 kg). Tot medalii de aur au mai obținut echipele de cadete, cadeți, junioare și senioare.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1509 secunde