Luxul imobiliar cu preţuri mici se ţine

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Luxul imobiliar cu preţuri mici se ţine

Economie 09 Septembrie 2016 / 16:58 1065 accesări

Vânzările locuinţelor de lux au crescut în ultimii 5 ani şi au ajuns să reprezinte 5 procente din totalul pieţei imobiliare, în condițiile în care preţurile rămân semnificativ mai mici decât în 2008. Aproape un sfert dintre cei interesaţi să cumpere proprietăţi de lux vor, în principal, să investească în ele pentru a le creşte valoarea şi pentru a le revinde ulterior cu un preţ semnificativ mai mare, în contextul în creșterii pieței. ”Există investitori care cumpără, să zicem, cu 600.000 de euro o casă, mai investesc în ea 500.000 de euro şi reuşesc să o vândă cu aproape 2 milioane de euro”, explică Eduard Uzunov, președintele Regatta Real Estate, într-un comunicat. Preţurile rămân semnificativ mai mici decât în 2008 în acest segment. Astfel, în zona Primăverii, preţurile terenurilor variază între 2.000 şi 4.000 de euro pe metrul pătrat, iar apartamentele se vând cu preţuri cuprinse între 1.500 şi 5.000 de euro metrul pătrat. ”În 2008, preţurile apartamentelor porneau de la circa 5.000 de euro metrul pătrat şi ajungeau la 8.000 de euro”, precizează Uzunov. Astfel, preţul unui apartament situat în zona Primăverii porneşte în prezent, de regulă, de la 200.000 de euro în sus.

Cea mai recentă tendință remarcată pe acest segment este dorința cumpărătorilor de a achiziționa proprietăți deja amenajate de arhitecți și designeri, pentru a se putea muta în noua locuință cât mai repede. De asemenea, în cazul proprietăților de patrimoniu și al clădirilor istorice, sunt căutate cele deja consolidate și renovate, în care detaliile și finisajele originale sunt păstrate în stare cât mai bună. În timp ce clienții care achiziționează proprietăți în București sunt interesați fie de clădiri istorice, fie de clădiri moderne, dar situate în zonele centrale ale orașului, clienții care caută vile în afara Capitalei preferă proprietățile situate pe malul unuia din lacurile din jurul Bucureștiului.

Regatta Real Estate a avut anul trecut o cifră de afaceri de un milion de euro, iar pentru anul acesta compania estimează o creștere de 50%, până la 1,5 milioane de euro.12