M. Britanie: Liderul opoziției laburiste promite încă patru zile de sărbătoare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
M. Britanie: Liderul opoziției laburiste promite încă patru zile de sărbătoare
Externe 23 Aprilie 2017 / 17:16 268 accesări 0 comentarii
Liderul opoziției laburiste din Marea Britanie, Jeremy Corbyn: „Acolo unde (premierul) Theresa May divizează, Partidul Laburist va reuni cele patru națiuni ale noastre”

Liderul opoziției laburiste din Marea Britanie, Jeremy Corbyn: „Acolo unde (premierul) Theresa May divizează, Partidul Laburist va reuni cele patru națiuni ale noastre”

Liderul opoziției laburiste din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a promis duminică să le ofere britanicilor patru zile de sărbătoare suplimentare dacă va fi ales premier la scrutinul legislativ anticipat de la 8 iunie, relatează AFP. Potrivit liderului laburist, acest cadou electoral ar avea un dublu obiectiv: le-ar permite britanicilor "să petreacă mai mult timp în familie", dar și să "celebreze unitatea" unei țări marcate de regionalisme făcând sărbători din zilele sfinților celor patru națiuni care constituie Regatul Unit: Anglia (Saint George), Scoția (Saint Andrew), Țara Galilor (Saint David) și Irlanda de Nord (Saint Patrick). "Rar cele patru națiuni care constituie marea noastră țară au fost mai divizate ca astăzi din cauza politicilor nefaste ale acestui guvern conservator. Acolo unde (premierul) Theresa May divizează, Partidul Laburist va reuni cele patru națiuni ale noastre", a subliniat Jeremy Corbyn într-un comunicat.

Amenințările la adresa coeziunii Regatului Unit au fost amplificate după votul pentru Brexit din iunie 2016 prin pretențiile de independență ale naționaliștilor scoțieni și perspectiva unei reveniri la frontiere între Irlanda de Nord și vecinul său sudic. Corbyn a insistat de asemenea asupra faptului că Regatul Unit are mai puține zile libere decât majoritatea celorlalte țări din G20. În prezent, englezii și galezii beneficiază de opt zile de sărbătoare, scoțienii - de nouă, iar nord-irlandezii - de zece. Jeremy Corbyn și laburiștii sunt în mare dificultate în sondaje în perspectiva scrutinului anticipat de la 8 iunie pe care premierul Theresa May mizează pentru a-și întări majoritatea și a negocia astfel mai bine Brexitul.

Duminică, un studiu ComRes pentru Sunday Mirror indica faptul că jumătate dintre britanici susțin Partidul Conservator, în timp ce sprijinul pentru laburiști este plafonat la 25%. Este pentru prima dată din ianuarie 1951 când conservatorii ating pragul simbolic de 50% din intențiile de vot.Pagina a fost generata in 0.212 secunde