“Mă simt ca acasă şi aici, şi în Argentina”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Analia Selis:

“Mă simt ca acasă şi aici, şi în Argentina”

Monden 23 August 2006 / 00:00 851 accesări

Originară din Argentina, Analia Selis este un nume deja foarte cunoscut pe piaţa muzicală din România. În ţara noastră a venit pentru prima dată în anul 2004, cînd a participat la Festivalul “Cerbul De Aur”. Odată cu stabilirea în România, Analia ne-a adus o parte din exuberanţa şi frumuseţea ritmurilor latino - americane. Artista este căsătorită cu un român, violoncelistul Răzvan Şuma, iar România este pentru ea o a doua casă. Într-un interviu acordat cotidianului “Telegraf”, artista a vorbit despre viaţa şi cariera sa.

Ce planuri ai pentru finele sezonului estival?

Am concerte foarte multe, de vară, zilele oraşelor, festivaluri de bere. Sperăm să facem un turneu, în toamnă sau în iarnă, nu se ştie cînd încă. Am început deja pregătiri pentru concertele de Crăciun.

Constanţa va fi inclusă în turneul pe care îl pregătiţi?

Acest lucru nu depinde numai de mine. Eu am propus acest lucru, vreau să mergem în oraşele mari ale ţării, iar Constanţa este unul dintre acestea. Eu sper să venim şi aici.

Ce gen de muzică îţi place?

Ascult toate genurile muzicale, de la latino-americană pînă la rap. Îmi place folclorul românesc, ascult mult Grigore Leşe şi Gheorghe Zamfir.

Cum ţi-ai cunoscut soţul?

M-am cunoscut cu soţul meu, Răzvan, la Boston, unde studiam amîndoi la Conservator. A fost dragoste la prima vedere! Iubirea care a existat încă de la început a făcut ca relaţia noastră să dureze. Căsătoria noastră se bazează pe iubire şi încredere reciprocă.

Ce te-a determinat să te stabileşti în România?

Atît eu, cît şi Răzvan am decis că România va fi ţara unde ne vom stabili. Aici există mai multe posibilităţi decît în Argentina, unde traiul este foarte greu. Acasă, la părinţii mei, merg de două ori pe an. Mi-aş dori să-i vizitez mai des, dar este foarte costisitor şi, deocamdată, bugetul nu îmi permite.

Te simţi ca acasă aici?

Mă simt bine în România. Mă simt ca acasă şi aici, şi în Argentina. Sînt foarte fericită în România şi m-am acomodat foarte bine aici. Îmi place, aici locuiesc acum.

Cum ţi se par oamenii din România?

Faţă de America, aici este mult mai bine. Oamenii sînt mai calzi, mai prietenoşi. În România mi-am făcut prieteni, am găsit oameni care sînt aproape de tine atunci cînd trebuie, iar acest lucru contează foarte mult pentru mine.

Îţi place mîncarea tradiţională românească?

Da, mănînc absolut tot. Sarmale, mici, ciorbe, toate mi se par foarte gustoase.

Ai un mesaj pentru fanii constănţeni?

Sper că muzica mea va ajunge la ei şi îi va bucura, acest lucru mi-am dorit mereu!

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1413 secunde