Machiavelli de Mereni! Pesediștii sabotează reconstituirea Consiliului Local

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se forțează alegerile anticipate? Machiavelli de Mereni! Pesediștii sabotează reconstituirea Consiliului Local
Administrație 16 Februarie 2017 / 17:21 1016 accesări 2 comentarii

După o primă tentativă eșuată, prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, încearcă încă o dată să reconstituie Consiliul Local Mereni, dizolvat în urmă cu două luni. În cea de-a doua sa tentativă de a reface Consiliul Local din Mereni, reprezentantul Guvernului în teritoriu a convocat o ședință sâmbătă, 18 februarie, la care ar trebui să se prezinte 11 aleși aflați pe listele de supleanți ale PSD, PNL și PMP, formațiuni care au trecut pragul electoral de 5% la alegerile locale din 5 iunie. Amintim că la precedenta ședință de reconstituire, care ar fi trebuit să aibă loc în 15 februarie, s-au prezentat numai cinci supleanți (patru PNL și unul PMP) ai consilierilor locali aleși în urma scrutinului din 5 iunie. În aceste condiții, Prefectura a constatat neîndeplinirea cvorumului necesar pentru desfășurarea ședinței de reconstituire. Pentru a nu se repeta situația, prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, face un apel la responsabilitate din partea aleșilor locali în vederea participării la ședința de reconstituire a Consiliului Local Mereni și la evitarea cheltuirii banului public în eventualitatea organizării de alegeri anticipate în comuna Mereni.

CINE TRAGE SFORILE

Același lucru îl spune și fostul viceprimar Vasile Simonca (PMP), care atrage atenția că în spatele acestor aparente manevre s-ar afla social democrații. Simonca afirmă că pesediștii, în frunte cu primarul Silviu Florentin Gârea, încearcă din răsputeri să provoace alegeri anticipate pentru Consiliul Local. El a amintit că la ședința de reconstituire a Consiliului Local din 15 februarie au absentat toți cei cinci consilieri ai PSD, iar de la PNL a lipsit, motivat, o singură persoană. „În aceste condiții, e tot mai clar că social democrații încearcă să împiedice reconstituirea Consiliului Local, pentru a provoca alegeri anticipate“, a afirmat Simonca (PMP). De partea cealaltă, primarul Silviu Florentin Gârea a declarat în urmă cu câteva săptămâni, pentru ziarul „Telegraf“, că s-a ajuns la dizolvarea Consiliului Local Mereni din cauza aleșilor PNL și PMP, care formează o majoritate la nivel local. „Dintre cei 11 consilieri locali din Mereni, cinci sunt din PSD, tot atâția sunt din PNL și unul singur e din PMP. Cei din PNL și cel din PMP s-au aliat și au format, practic, majoritatea în Consiliul Local. Cu toate acestea, ei nu au vrut să se prezinte la ședințele pe care le-am convocat, drept urmare nu a existat cvorum timp de două luni consecutive, iar instanța a decis dizolvarea de drept a forului“, a spus Gârea. Amintim că, printr-o decizie a Tribunalului Constanța, Consiliul Local Mereni a fost dizolvat de drept pentru că, timp de două luni consecutive, aleșii nu s-au întrunit în ședință.

VÂNTUL BATE DIN ALTĂ DIRECȚIE

De remarcat este faptul că, la Mereni, vântul politic pare să bată altfel decât în restul județului. Dacă, în alte comune și orașe, aleșii PMP s-au aliat cu cei din PSD, în baza unui protocol încheiat la nivel județean între cele două formațiuni, la Mereni nu s-a respectat această înțelegere. Printre cei despre care primarul Gârea spune că au absentat de la ședințele de Consiliu Local se numără și viceprimarul din Mereni, singurul consilier PMP din comună, Vasile Simonca.

Citește și:

O nouă încercare de reconstituire a Consiliului Local MereniPagina a fost generata in 0.1971 secunde