MAE pregătește vizita premierului Sorin Grindeanu la Viena

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
MAE pregătește vizita premierului Sorin Grindeanu la Viena
20 Martie 2017 / 16:23 126 accesări 0 comentarii

Premierul Sorin Grindeanu va face ”în viitorul apropiat” o vizită la Viena, potrivit unui comunicat de presă al Executivului remis după întâlnirea prim-ministrului român cu ambasadorul Austriei la București, Gerhard Reiweger.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu l-a primit joi, la Palatul Victoria, pe ambasadorul Austriei, Excelența Sa Gerhard Reiweger, cei doi discutând despre dezvoltarea cooperării politice dintre cele două țări, în paralel cu menținerea nivelului excelent al schimburilor economice bilaterale, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

”Ne dorim o intensificare a dialogului politic între țările noastre, inclusiv în vederea pregătirii începutului lui 2019, când România va prelua de la Austria președinția rotativă a Consiliului European. O colaborare pragmatică și eficientă pe tema principalelor dosare europene, în contextul actualelor dezbateri despre viitorul Uniunii, trebuie să fie o prioritate a relațiilor dintre țările noastre”, a declarat premierul Grindeanu, potrivit sursei citate.

Conform comunicatului, un bun prilej pentru intensificarea acestui dialog va fi vizita pe care prim-ministrul României o va face, în viitorul apropiat, la Viena.

”Demersurile în acest sens au fost deja demarate la nivelul Ministerelor de Externe din cele două țări. În cadrul discuției, a fost subliniată importanța relației economice dintre România și Austria, în beneficiul ambelor țări, în condițiile în care Austria este unul dintre principalii parteneri economici ai României. De asemenea, cei doi oficiali au discutat și despre comunitatea de români din Austria, a doua cea mai numeroasă dintre comunitățile de străini veniți din interiorul UE. Premierul român și-a exprimat speranța că cetățenii români din Austria, în marea lor majoritate bine integrați în societate, vor primi în continuare aceleași drepturi ca ceilalți cetățeni ai statelor membre UE”, se mai arată în comunicatul Executivului.

La întâlnire au mai participat consilierul de stat Marius Nica și adjunctul Șefului de Misiune, Benedikt Saupe.

Din aceeaşi secţiune
Vezi mai multe ştiri

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2021 secunde