Magic Johnson este vicepreședinte al comitetului de candidatură Los Angeles 2024

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Campion olimpic în 1992, la Barcelona

Magic Johnson este vicepreședinte al comitetului de candidatură Los Angeles 2024

Sport 12 Noiembrie 2015 / 18:41 450 accesări

Earvin „Magic” Johnson, fostul star al echipei Los Angeles Lakers și al baschetului american, a fost numit în funcția de vicepreședinte al comitetului de candidatură format la Los Angeles, pentru organizarea Jocurilor Olimpice din anul 2024. „Earvin „Magic“ Johnson, unul dintre cei mai mari jucători din istoria NBA, membru al Dream Team-ului care a câștigat titlul olimpic în 1992, va ajuta LA 2024 să sporească pasiunea și entuziasmul orașului nostru pentru sport”, au precizat responsabilii candidaturii Los Angeles 2024, într-un comunicat. Cvintuplul campion al NBA, în vârstă de 56 ani, se alătură lui Janet Evans, multiplă campioană olimpică și mondială de înot, numită în luna septembrie în cadrul comitetului de conducere al candidaturii Los Angeles-ului.

„Magic Johnson nu este doar unul dintre cei mai mari sportivi din toate timpurile, ci și un om de afaceri de succes, un campion pe terenurile de sport și în afara acestora, care lucrează pentru binele tuturor”, a afirmat președintele LA 2014, Casey Wasserman. Johnson, care a dezvăluit în 1991 că este seropozitiv, conduce un consorțiu care derulează afaceri în lumea sportului (echipa de baseball LA Dogers și o echipă de fotbal în curs de înființare), în finanțe și în asigurări.

„Ceea ce ar depăși un titlu de campion pentru Los Angeles ar fi aducerea Jocurilor Olimpice în cel mai sportiv oraș din Statele Unite. Am fost acolo în 1984, am văzut un oraș unit și onorat să găzduiască sportivii din lumea întreagă”, a explicat Johnson, referindu-se la Jocurile Olimpice din 1984 desfășurate la Los Angeles, oraș care a mai găzduit marele eveniment olimpic și în 1932.

Johnson nu a jucat atunci la turneul olimpic, pentru că SUA utiliza echipe alcătuite din jucători tineri, care nu evoluau încă în NBA. Printre campionii olimpici din 1984 s-au numărat și trei viitoare superstaruri din NBA: Michael Jordan (avea 21 de ani pe atunci), Patrick Ewing (22 de ani) și Chris Mullin (21 de ani)! Toți trei, alături de Magic, care anunțase în urmă cu un an că este infectat cu HIV, aveau să facă parte din primul Dream-Team al SUA, cel din 1992, pentru că FIBA le-a permis abia în 1989 starurilor din NBA să participe la turneul olimpic.

Statele Unite ale Americii nu au mai organizat Jocurile Olimpice de vară din anul 1996, când competiția a avut loc la Atlanta, capitala statului Georgia. Cinci orașe au intrat în cursa pentru găzduirea JO 2024: Budapesta, Hamburg, Los Angeles, Roma și Paris. Comitetul Internațional Olimpic va alege orașul gazdă în septembrie 2017.12
Pagina a fost generata in 0.1532 secunde